Daugavpils teātris Mātes dienas priekšvakarā aicina stiprināt ģimeniskuma saites

foto: Džeina Saulīte/Daugavpils teātris
foto: Džeina Saulīte/Daugavpils teātris

Kā zināms, maija otrajā svētdienā daudzās pasaules valstīs tiek svinēta Mātes diena. Atšķirībā no 8.marta svētkiem, kad tiek apsveiktas visas daiļā dzimuma pārstāves, maijā sveic tikai mātes un sievietes, kuras gaida bērniņu.

Tuvojoties Mātes dienai, Daugavpils teātris aicina stiprināt ģimeniskuma saites un gūt prieku no kopā pavadītā laika, apmeklējot Daugavpils teātra izrādes - krievu klasiku oriģinālvalodā - A.Čehova komēdiju "Kaija. Under construction " un sirsnīgu iestudējumu, stāstu "par mums pašiem" - "Savējie".

Mātes dienas ietvaros, iegādājoties vienu biļeti uz 8. un 9.maija izrādēm, otru saņemsiet dāvanā.

8.maijā plkst.18:30 Daugavpils teātrī būs iespēja apmeklēt izrādi krievu valodā „Kaija. Under construction” (režisori Oļegs Šapošņikovs un Georgijs Surkovs).

„Kaijas” sižetu var uzskatīt gan kā traģisku, gan kā melodramatisku. Uz to mudina gan lugas notikumi, gan cilvēciskās „dvēseles ciešanas” mietpilsoņa skatījumā. Lomās: Jovita Balčiunaite,Vladimirs Dupaks,Viktors Jancevičs,Irina Kešiševa vai Vera Hramņikova,Aleksandrs Komarovs vai Māris Boka,Maija Korkliša vai Ž.Lubgāne,Jurijs Kušpelo,Jeļena Ņetjosina vai I.Ivulāne – Mežale,Mihails Samodahovs, Andris Bulis, Georgijs Surkovs.
Savukārt piektdien, 9.maijā, plkst.18:30 uz Daugavpils teātra lielās skatuves būs skatāma izrāde „Savējie” (režisors Harijs Petrockis).

Izrādē uzmanība tiek pievērsta dažādiem aktuāliem jautājumiem, tomēr tā ir ļoti pozitīva un gaiša. Izrādē piedalās divas teātra trupas – krievu un latviešu, kā arī Saeimas deputāte Inese Laizāne.

Tāpat pirmo reizi uz Daugavpils teātra skatuves tiek piedāvāts internacionālais projekts, jo aktieri runā piecās valodās – latviešu, krievu, latgaliešu, baltkrievu un čigānu. Lomās: Ivars Brakovskis, Inese Laizāne, Jurijs Losevs, Vera Hramņikova, Egils Viļumovs, Līga Ivanova.

Biļetes var iegādāties Daugavpils teātra kasē (tālr.654 26520) vai internetā (www.bilesuparadize.lv).


Написать комментарий