Sankciju ēnas skartā Latvijas “SMP Bank” maina nosaukumu

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Latvijas AS "SMP Bank" akciju pārdošanas darījums ir noslēdzies un turpmāk kredītiestādes nosaukums būs AS "Meridian Trade Bank", portālu "Delfi" informē uzņēmumā.

Jau vēstīts, ka iepriekšējam bankas vairākuma akcionāram - Krievijas "Severnij morskoj putj" (SMP) - tagad pieder 49% bankas daļu. Savukārt par kopumā vairāk nekā puses AS "SMP Bank" akciju īpašniekiem kļuvuši bankas valdes locekļi, kas visi ir Latvijas rezidenti.

Krievijas SMP īpašnieki un iepriekš arī Latvijas "SMP Bank" līdzīpašnieki un padomes locekļi bija brāļi Arkādijs un Boriss Rotenbergi. ASV viņus ir iekļāvušasi sankciju sarakstos, nosakot aktīvu arestus un ieceļošanas liegumu. Abi uzņēmēji tiek uzskatīti par Putinam pietuvinātām personām - viņa bērnības draugiem un darījumu partneriem. Tāpat ASV atsevišķi vērsusies arī pret pašu Krievijas SMP.

"Sakarā ar AS „SMP Bank" akcionāru struktūrā notikušajām izmaiņām ir mainīts  arī Bankas padomes un valdes sastāvs. Ir pieņemts lēmums mainīt Bankas nosaukumu uz AS „Meridian Trade Bank"," vēsta kredītiestāde.

Tā uzsver, ka banka nodrošina norēķinu operācijas, maksājumus caur internetbanku un maksājumu kartēm, kā arī citus bankas finanšu pakalpojumus. Tāpat tā ir gatava savlaicīgi un pilnā apmērā izpildīt visas saistības pret saviem klientiem.

No 24.aprīļa 51% Latvijas "SMP Bank" akciju pieder bankas valdes locekļiem un bankas vadības pārstāvjiem, tostarp valdes priekšsēdētājai Svetlanai Dzenei, valdes locekļiem Sergejam Golubčikovam, Dmitrijam Kozlovam, Natālijai Prohorovai, Ivaram Lapiņam. Pirms darījuma tiem kopumā piederēja daži procenti akciju.


Написать комментарий