Līvānu novadā aizturēts vīrietis ar vērienīgu daudzumu metamfetamīna

foto: ntv.ru
foto: ntv.ru

10.maijā veicot operatīvos un meklēšanas pasākumus saistībā ar narkotisko un psihotropo vielu nelikumīgu apriti, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki Līvānu novadā aizturēja 1972.gadā dzimušu, agrāk vairākkārt sodītu vīrieti, pie kura tika atrasti un izņemti vairāk nekā 130 grami metamfetamīna, ziņo Valsts policijas preses dienests.

2013.gada februārī aizturētais vīrietis atbrīvojies no cietuma, kur piecu gadu garumā izcieta sodu par identiska rakstura noziedzīgu nodarījumu.     12.maijā Preiļu rajona tiesa noraidīja policijas ierosinājumu piemērot aizturētajam ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli – apcietinājumu.

Šobrīd uzsākts kriminālprocess atbilstoši Krimināllikuma 253.panta 2.daļai - „Narkotisko un psihotropo vielu neatļauta izgatavošana, iegādāšanās, glabāšana, pārvadāšana un pārsūtīšana, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējās vienošanās vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem”.


Написать комментарий