Jānis Dukšinskis: Daugavpils grafiti māksliniekiem jādod iespēja pašizpausties

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, trešdien, 21.maijā, Daugavpils pilsētas domē pilsētas vadība tikās ar Starptautiskā ielu kultūras festivāla „Urbanstyle 2014” dalībniekiem no Polijas un Rumānijas.

Tikšanās gaitā tika runāts par hiphopa kultūras nozīmi mūsdienu jauniešu dzīvē, savu viedokli šajā jautājumā izteica arī 1.vicemērs Jānis Dukšinskis.

Viņš paziņoja, ka ļoti pozitīvi attiecas pret subkultūru un atbalsta to, ka pilsētas skolās bērni apgūst mūsdienu dejas ar hiphopa elementiem.

Tāpat J.Dukšinskis piekrita viesu viedoklim par to, ka viena no subkultūras virzieniem – grafiti – uzdevums ir dzimtās pilsētas vizuālā tēla uzlabošana.

„Daugavpils grafiti māksliniekiem jādod iespēja pašizpausties, jo to var darīt tam piemērotās vietās, nevis uz ceļa pārvada vai dzīvojamo māju sienām. Pretējā gadījumā, it īpaši, ja tiek izmantoti necenzēti vārdi, tā vairs nav māksla, bet sīkais huligānisms.

Pieredze liecina, ka visbiežāk grafiti tiek zīmēti uz pamesto ēku sienām vai uz žogiem pie dzelzceļa sliedēm. Mums jāizdomā, kā Daugavpilī varētu organizēt grafiti kultūru. Uzskatu, ka mums ir šāda iespēja.  

Pagaidām vietējie hiphopa kultūras pārstāvji pilsētas pašvaldībā ar priekšlikumiem nav griezušies. Ja jaunieši vēlas zīmēt, viņi var izmantot dažāda veida promenādes, kurās zīmējumi nebojā kopējo estētisko izskatu. Taču tas jāsaskaņo ar galveno pilsētas mākslinieku un citām institūcijām. Tādēļ viss ir jauniešu rokās”, paskaidroja vicemērs.


Написать комментарий