SLP žurnālistiem pastāstīja par darbības rezultātiem 2013.gadā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 23.maijā, Daugavpils pilsētas Sociālo lietu pārvaldē (SLP) pirmo reizi notika informatīvā diena, kurā piedalīties bija aicināti vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Žurnālistu uzmanībai piedāvāja nelielu prezentāciju par Pārvaldes darbību 2013.gadā, pēc tās nodaļu un apakšstruktūru vadītāji atbildēja uz plašsaziņas līdzekļu pārstāvju jautājumiem.

SLP galvenā speciāliste starptautiskās sadarbības un sabiedrisko attiecību jautājumos Marina Gorkina paziņoja klātesošiem, ka gada laikā tika saņemti teju 53 000 iesniegumi. Taču tas nenozīmē, ka gandrīz puse daugavpiliešu ir SLP klienti, jo gada laikā iedzīvotāji var iesniegt vairākus iesniegumus.  

Tāpat žurnālistiem pastāstīja par Pārvaldē strādājošo darbinieku skaitu, iepazīstināja ar apakšstruktūru shēmu, iedzīvotājiem sniegto pakalpojumu klāstu, paskaidroja, ar ko atšķiras pabalsta piešķiršana un pašvaldības materiālā atbalsta sniegšana.

Speciāliste pastāstīja, ka īpaša uzmanība pēdējā laikā tika pievērsta ģimenēm ar bērniem – tika ieviesti jauni pabalstu veidi. Piemēram, pēc vienreizēja pabalsta, kas tiek izmaksāts sakarā ar bērna piedzimšanu, 2013.gadā griezās 726 ģimenes. Atgādināsim, ka no 2013.gada 1.janvāra jaunie Daugavpils vecāki var saņemt pašvaldības dāvanu 75 eiro apmērā.

Saskaņā ar SLP datiem, pērn Daugavpilī salīdzinājumā ar 2011.gadu samazinājās maznodrošināto personu skaits. Savukārt visvairāk līdzekļu tiek izmaksāts dzīvokļu pabalstos.

Uz žurnālistu jautājumiem atbildēja arī SLP vadītāja Benita Siliņa un nodaļu vadītāji, vēlāk žurnālistiem bija iespēja apmeklēt Bērnu namu-patversmi „Priedīte”, Ģimenes atbalsta centru vai Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas dienas centru.

Tāpat B.Siliņa aicināja žurnālistus jautājumu gadījumā griezties pie SLP speciālistiem jebkurā darba dienā, nevis tikai informatīvajā dienā.



Написать комментарий