Bokseriem divas sudraba medaļas Lietuvā

foto: 7sport.lv
foto: 7sport.lv

No 20. līdz 23. maijam Kauņā norisinājās 2. starptautiskais turnīrs boksā veltīts Lietuvas olimpiskās izlases trenera Viliusa Buika piemiņai, vēsta Sporta pārvaldes portāls.

Viliuss Buiks mācījās Rokišķu vidusskolā un aktīvi nodarbojās ar sportu – viņam patika futbols, basketbols, bet bokss kļuva par viņa iecienīto sporta veidu. No 19 gadu vecuma viņam nācās dienēt padomju armijā Murmanskā, kur viņš aktīvi trenējās boksā. Viņš kļuva par armijas čempionu. Vēlāk pārcēlās uz Kazahstānu, kur kļuva par šīs valsts čempionu. No 1976. gada viņš strādāja par treneri Rokišķos un vēlāk arī Kauņā. Viņa rēķinā ir Baltijas čempiona tituls, kā arī dalība Barselonas olimpiskajās spēlēs.

Viņa piemiņai veltītajā turnīrā cīņas norisinājās divās vecuma grupās: 1996.-1997., kā arī 1998.-1999. dzimšanas gads. Starp dalībniekiem bija ap 70 bokseriem no Lietuvas, Latvijas, Igaunijas, Polijas, Īrijas un Krievijas. Turnīra mērķis bija nevis kvantitāte, bet gan kvalitāte, jo tika pulcēti labākie iepriekš nosaukto valstu bokseri.

Latvijas izlases sastāvā bija arī Daugavpils BJSS trenera Vladislava Sokolova audzēkņi. Viņiem izdevās iegūt divas sudraba medaļas.

Ņikita Guzlajevs cīnījās ar gados vecākiem bokseriem un parādīja augstu sagatavotības līmeni. Lielajā finālā viņš sīkstā cīņā tikai par vienu punktu piekāpās Lietuvas pārstāvim.

Rauļs Konstantinovs arīdzan cīnījās ar vecākiem puišiem. Finālā viņš piekāpās lietuvietim, ieņemot otro vietu.

Vladislavs Sokolovs: „Kopumā gribētos pateikt, ka jaunie sportisti sāk uzņemt apgriezienus un šodien nodemonstrēja īstu vīriešu raksturu. Lai arī viņi zaudēja finālos, ir redzams, ka viņiem ir potenciāls.”

Tagad Daugavpils, Krievijas un Lietuvas izlases aktīvi strādās treniņnometnē sporta bāzē „Dzintariņš”, kas norisināsies jūnija pirmajā pusē.


Написать комментарий