Daugavpils muzejs ieguvis balvu „Zelta puteklis 2013”

foto: dnmm.lv
foto: dnmm.lv

Kā zināms, 18.maijā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā muzeju diena, par godu šiem svētkiem Eiropā notiek dažādi pasākumi populārās akcijas „Muzeju nakts” ietvaros.

2014. gada 23. maijā, lai nosvinētu savus profesionālos svētkus, Latvijas muzeju biedrība Cēsu Vēstures un mākslas muzejā organizēja ikgadējo Latvijas muzeju saietu, kur  tika godināti balvas „Zelta puteklis 2013” ieguvēji sešās nominācijās.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja sabiedrisko attiecību galvenā speciāliste Natālija Ivanova paskaidroja, ka par balvām sešās nominācijās cīnījās vairāk nekā 100 Latvijas muzeji.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs tika atzīts par bērniem draudzīgāko, iegūstot  šajā nominācijā žūrijas simpātiju  gada balvu  „Zelta puteklis 2013”.

Šo godpilno  bērniem draudzīgākā muzeja titulu mūsu muzejs  izpelnījās tāpēc, ka visa 2013.gada garumā bija pievērsis lielu uzmanību ģimenes vērtībām, ieviešot Ģimenes dienas, kas notika katra mēneša pēdējā svētdienā. Bija  izstrādātas un īstenotas daudzas interaktīvās un muzejpedagoģiskās programmas bērniem.

Sadarbībā ar Daugavpils Bērnu un jaunatnes centru „Jaunība” skolēniem tika organizētas daudzas spēles-konkursi, par labu tradīciju ir kļuvusi labdarības akcija „Sniedzot prieka mirkli”.

Balvu pasniegšanas ceremonija Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejam šogad bija īpaša arī ar to,  ka  muzeja vadītājai Rutai Ģipterei par muzejā ieguldīto darbu aizvadītajos 25 gados tika pasniegts LR Kultūras ministrijas Pateicības raksts.



Написать комментарий