Inta Vaivode: Slimnīcas administrācija nevar ietekmēt valsts finansējuma sadales principus 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, pilsētas Domē notikušajā preses konferencē vicemērs Pēteris Dzalbe, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, norādīja uz Daugavpils reģionālās slimnīcas administrācijas lomu valsts papildfinansējuma samazināšanā dažiem pakalpojumiem.

Pēc viņa domām, aktuālākais jautājums, kuru risina Daugavpils pilsētas domē izveidotā Veselības aprūpes plānošanas komisija, joprojām esot nepietiekams valsts finansējums pakalpojumiem, kurus sniedz iestāde.  

Valsts finansējums tiek iedalīts, ņemot vērā pērnā gada informāciju, taču dažās jomās valsts finansējums šīs informācijas dēļ tiek samazināts, kas, pēc vicemēra domām, liecina par sliktu slimnīcas administrācijas darbu.

Daugavpils reģionālas slimnīcas valdes locekle Inta Vaivode paskaidroja portālam Gorod.lv, ka slimnīca un Nacionālais veselības dienests ir noslēguši līgumu par valsts finansēto pakalpojumu sniegšanu.

Visu medicīnisko iestāžu programmām domātās valsts kvotas tiek aprēķinātas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem. Jebkuras slimnīcas administrācija nevar ietekmēt valsts finansējuma sadales principus.

Atgādināsim, ka lēmumu par minētās komisijas izveidi triju cilvēku sastāvā – tajā darbojas deputāti Vladimirs Borisjonoks, Reinis Joksts un Pēteris Dzalbe – Daugavpils pilsētas dome pieņēma šā gada aprīlī. Viens no komisijas uzdevumiem ir medicīnisko pakalpojumu pieejamības uzlabošana.


Написать комментарий

Vai tas Borisjonoks ,kas gribēja būt par slimnīcas vadītāju - par vinu ir pierādījumi - a tas Borisjonoks pieļavis arī dienesta nolaidību - - varat gaidīt -nāksim Jums pakaļ!