Neraugoties uz EP vēlēšanām, SC ir vadībā ceļā uz Saeimu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Maijā par politisko apvienību "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas vēlēšanās būtu gatavi balsot 18,4% vēlētāju, atsaucoties uz "Latvijas faktu" aptauju, ziņo LETA.

Otrā populārākā partija pagājušajā mēnesī bija "Vienotība", kuru Saeimas vēlēšanās būtu gatavi atbalstīt 13,7% respondentu, bet trešais augstākais reitings ir Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), par kuru balsotu 10,3% aptaujāto.

SC popularitāte maijā salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi pieauga par 1,6 procentpunktiem, bet atbalsts "Vienotībai" samazinājās par 2,4 procentpunktiem. Tikmēr ZZS reitings pieauga par 1,7 procentpunktiem.

Par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK Saeimas vēlēšanās maijā balsotu 6,1% vēlētāju, bet aprīlī šo partiju atbalstīja 6,3% aptaujāto.

Pārējās partijas maijā nepārsniegtu 5% barjeru, kas jāpārvar iekļūšanai Saeimā. No parlamentā ievēlētajiem spēkiem viszemākais atbalsts saglabājas Reformu partijai, kuras reitings ir 1,8%, kas ir par 0,6 procentpunktiem vairāk nekā aprīlī.

Par partiju, kuras sarakstā būs kādreizējā valsts kontroliere Inguna Sudraba, balsotu 4,1% aptaujāto, kas ir par 1,3 procentpunktiem vairāk nekā aprīlī. Savukārt partiju "Latvijas attīstībai" atbalstītu 1,7% respondentu, bet Aināra Šlesera pārstāvēto partiju "Vienoti Latvijai" - 1,1% vēlētāju.

Vladimira Lindermana dibinātajai partijai "Zarja" maijā atbalstu pauduši 0,5% vēlētāju, Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai - 0,4% aptaujāto, bet partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (tagad - Latvijas Krievu savienība) - 0,9% respondentu.

Vēl 27,7% aptaujāto atbildēja, ka nezina, par ko balsotu, bet 13,3% respondentu atzina, ka vēlēšanās nepiedalītos.

Aptauja veikta no 10. līdz 20.maijam, un tajā piedalījās 1005 pilsoņi.

Jāatgādina, ka 24.maijā notika Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās. Tajās par "Vienotību" balsoja 46,19% vēlētāju, par nacionālo apvienību - 14,25%, par "Saskaņu" - 13,04%, par ZZS - 8,26% vēlētāju.


Написать комментарий