Daugavpils piedalīsies migrantu integrācijas programmā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nesen parādījās informācija, ka Latvijai Eiropas fonda programma ir izdalījusi gandrīz 2,5 milj. eiro trešo valstu pilsoņu integrācijai, bet Trešo valstu pilsoņu integrācijas konsultāciju padomē, kura izveidota jau martā, ietilpst arī Daugavpils pašvaldības pārstāvji.

Kādas darbības var sekot un, vai tas nozīmē, ka Daugavpils gatavojas imigrantu pieplūdei, žurnālisti noskaidroja Daugavpils domes preses konferencē.

Kā paziņoja pilsētas vicemērs Jānis Dukšinskis, viņš strādā šajā konsultāciju padomē, kā arī strādā Padome, notiek regulāras tikšanās un normatīvo dokumentu izstrāde.

„Trešās valstis ir diezgan plašs jēdziens, un integrācijas jautājumi attiecas gan uz krieviem, gan baltkrieviem, gan ukraiņiem, kuri atbrauc pie mums un var saņemt līdzekļus dažādiem kursiem, latviešu valodas apguvei un dažādiem integrācijas projektiem. Caur Kultūras ministriju tiek realizēti dažādi projekti par summu 2,5 milj. eiro. Šo informāciju ir saņēmusi Daugavpils Kultūras pārvalde un Izglītības pārvalde un, iespējams, varēs izmantot finansējumu integrācijai un valodu apguvei. Tas nenozīmē, ka mēs gaidām migrantus no trešajām valstīm un pastiprināti strādāsim ar viņiem. Šāda plāna Latvijā principā nav”, – paskaidroja Jānis Dukšinskis.

Atzīmēsim, ka programmas ietvaros Latvijai izdalīto finansējumu varēs izmantot valodu un adaptācijas programmu attīstībai, trešo valstu pilsoņu integrācijai un sabiedrības saliedētības veicināšanai. Tiek plānots, ka mērķauditorija galvenokārt būs 5 pēdējo gadu laikā uz Latviju atbraukušie imigranti no valstīm, kuras nav ES dalībvalstis vai neietilpst Eiropas Ekonomiskajā zonā.


Написать комментарий