Dziedātāja par bulīmiju: «Tā ir briesmīga, paralizējoša slimība»

foto: All Over Press
foto: All Over Press

Viņa ir bijušās meiteņu grupas „The Pussycat Dolls” dziedātāja un talantu šova „The X Factor” žūrijas pārstāve, autobraucēja Lūisa Hamiltona draudzene, šarmanta un seksapīla sieviete – Nikola Šercingere (36).

Nikolas Šercingeres augumu apskauž ne viena vien sieviete. Viņa ir slaida, skaista un ar grāciju apveltīta būtne. Taču maldās visi tie, kas domā, ka šai skaistulei noteikti nav nekādu kompleksu, kas saistīti ar ārējo izskatu un figūru. Līdzīgi miljoniem sieviešu visā pasaulē Nikola cieš no dažādiem kompleksiem. Nesenajā intervijā ar žurnāla „Cosmopolitan” žurnālisti, Šercingere pastāstījusi par tumšāko periodu savā dzīvē – pa laiku, kad cietusi no bulīmijas.

„Tā ir šausmīga, paralizējoša slimība,” norādījusi Nikola. „Man tas bija ļoti tumšs periods. Tieši tāpēc es tik labi varu saprast cilvēkus, kurus plosa iekšējie dēmoni un kuri neizturas pret sevi jauki. Šīs slimība neļauj tev dzīvot savu dzīvi.”

Nikola paskaidro: lai gan no malas cilvēkiem izskatījies, ka viņas karjera zeļ un plaukst un „visa pasaule ir pie kājām”, ēšanas traucējumu dēļ viņa sāka zaudēt balsi un ne reizi vien tuvinieki un draugi atraduši viņu telpā guļam uz grīdas paģībušu.

Grupu „The Pussycat Dolls” nodibināja 2004. gadā. Meitenēm bija lieliski panākumi laikaposmā no 2005. gada līdz 2010. gadam. Grupa pārdevusi 50 miljonu savu albumu kopiju.

Nikola bija grupas galvenā dziedātāja un dejotāja. Tiesa, jau „The Pussycat Dolls” slavas gados baumoja, ka grupas biedreņu vidū iezagusies greizsirdība, jo visi slavas lauri tiekot tikai Nikolai, bet pārējās meitenes paliekot ēnā.

Grupas kolēģe Karmita Bahara kādā no intervijām 2013. gadā pastāstīja, ka Nikola no pārējām slēpusi, ka cieš no ēšanas traucējumiem, tas grupā radījis nevajadzīgu spriedzi, nesaprašanos un bijis viens no iemesliem, kāpēc grupa 2010. gadā beigusi savu darbību.

„Acīmredzot cilvēki, kas cieš no ēšanas traucējumiem, meistarīgi prot to noslēpt,” norādīja Karmita. „Taču es jutos muļķīgi, to nezinot. Mēs taču bijām tik tuvas un es biju šokēta [to atklājot]. Es prātoju, kā gan to ir iespējams noslēpt?”

To, ka cietusi no bulīmijas, Šercingere publiski atklāja vien 2012. gadā, kad baudīja popularitāti kā viena no talantu šova „The X Factor” žūrijas pārstāvēm.

„Es nekad neesmu par to runājusi,” viņa atzina mūzikas kanāla VH1 reportieriem. „Es nekad neesmu gribējusi tēlot upuri un nekad nevēlējos, lai mana ģimene par to uzzina, jo tas salauztu viņiem sirdis. Man šķiet, tā bija mana atkarība. Nekad neesmu lietojusi narkotikas, taču pāri darīšana ķermenim bija sava veida atkarība. Kad es nokāpu no skatuves, biju tik pacilātā noskaņojumā, taču, kad nonācu savā istabā, biju viena un varēju darīt savas lietas. Bulīmija bija mana atkarība, sevis mocīšana bija mana atkarība.”


Написать комментарий