Ārlietu ministrs vēlējās uzzināt uzņēmēju viedokli par investīciju piesaisti reģionam

Foto V.Cigankovs
Foto V.Cigankovs

17. februārī Daugavpili apmeklēja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Viņa vizīte pilsētā sākās ar tikšanos Domē. Ministru un ministrijas darbiniekus uzņēma Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs un vietniece Līvija Jankovska.

Vitālijs Azarevičs stādīja priekšā tikšanās dalībniekus, jo uz to bija aicināti Daugavpils uzņēmēji, pārsvarā uzņēmumu ar ārvalstu kapitālu pārstāvji. Ministram bija sagatavota prezentācija par pilsētu, uzsvaru liekot uz starptautisko sadarbību un investīcijām.

Ministrs pateicās par atraktīvo prezentāciju un uzsvēra, ka Daugavpilī prot labi parādīt pilsētu, ar pozitīvu skatu uz dzīvi.

Ministrs informēja par savas vizītes mērķiem, tie viņam ir trīs. Pirmkārt- pārrobežu sadarbība un vienkāršotā robežšķērsošana ar Baltkrieviju, otrkārt- Investīciju piesaiste un trešais- redzēt, kā strādā investīciju uzņēmumi, konkrēti, uz Francijas uzņēmuma Axon Cable piemēra.

Ministrs uzsvēra, ka viņam ļoti svarīgi dzirdēt uzņēmēju viedokli par to, kāds atbalsts no valdības ir vajadzīgs, kādas ir problēmas reģionā, kādi ierosinājumi. Uzņēmēji izteica viedokli par to, ka nepieciešama praktiska sadarbība, lielāks atbalsts biznesa partneru meklēšanā. Savā pieredzē dalījās Lokomotīvju remonta rūpnīca. Ministram tika izteikta pateicība par Latvijas vēstniecības Krievijā darbu, atbalstot uzņēmējus aktivitātes Krievijā.

Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska akcentēja uzmanību uz to, ka valstij jāpievērš lielāka uzmanība reģionam, biežāk jārīko ārvalstu delegāciju vizītes, jāstāsta par Daugavpils iespējām. Tika runāts arī par tūrismu un vīzu jautājumiem.

Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs uzsvēra problēmas, kas saistītas ar vienkāršoto robežšķērsošanu ar Baltkrieviju. Viņš informēja, ka dokumentus iesnieguši 2 336 iedzīvotāji, vairāk kā 700 daugavpiliešiem ģenerālkonsulāts atteicis noformēt dokumentus vienkāršotai robežšķērsošanai. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs skaidroja, ka Baltkrievijas puse to saista ar tehniskam problēma, kas tiks atrisinātas. Ministrs piebilda, ka šis līgums sācis darboties nesen un jāpieļauj, ka ne viss ies gludi.

Vizītes turpinājumā ministrs devās uz uzņēmumu Axon Cable, kur ministram pievienojās Franncijas vēstniece Latvijā.

Tālāk ārlietu ministrs devās uz Krāslavu un Dagdu.


Написать комментарий