Rinkēvičs NEPLP pauž satraukumu par naidu kurinošiem vēstījumiem Latvijas medijos

foto kasjauns.lv
foto kasjauns.lv

Pēdējā laikā atsevišķos Latvijas masu medijos izskanējuši pretrunīgi un naidu kurinoši vērtējumi, kas neveicina etnisko saliedētību un starptautiski grauj Latvijas reputāciju, šodien tikšanās laikā ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāju Aināru Dimantu šādu viedokli pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (ZRP).

Kā aģentūrai LETA stāstīja Ārlietu ministrijas pārstāvji, Rinkevičs naida kurināšanu saskata četros raidījumos televīzijā un radio - Andreja Mamikina raidījumā "TV5" 8.aprīlī, kurā uzstājās Freimaņa kungs, "Radio Naba" raidījumā "Tēvijas laikmets" 20.martā, "Pirmā Baltijas kanāla" pārraidītajā videosižetā par 16.marta notikumiem un "LTV 7" 14.marta ziņu sižetā saistībā ar 16.martu.

"Preses brīvība neaizsargā etnisko naidu kurinošus izteicienus. Latvija ir demokrātiska Eiropas valsts un saskaņā ar Satversmi ikvienam indivīdam Latvijā tiek nodrošināta izteikšanās un viedokļa brīvība. Taču vienlaikus nevienā demokrātiskā sabiedrībā vārda brīvība nepastāv atrauti no mediju un sabiedrības atbildības, kas uz viņiem gulstas," norādīja Rinkēvičs.

Ministrs arī uzsvēra, ka preses brīvība kā demokrātiskas valsts funkcionēšanas pamats ir neapšaubāma, tomēr vienlaikus nav absolūta.

"Šī brīvība neaizsargā rasu un etnisko naidu kurinošus izteicienus. Aicinu NEPLP pielietot likumā noteiktās pilnvaras, lai novērstu mediju brīvības ļaunprātīgu izmantošanu šādos gadījumos," sacīja ministrs.


Написать комментарий