Valentīns Lukaševičs saņēma Literatūras gada balvu par dzejoļu krājumu latgaliešu valodā 1

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Vakar Rīgā notika Latvijas Literatūras gada balvas laureātu apbalvošanas ceremonija. Apbalvoto skaitā bija arī daugavpilietis Valentīns Lukaševičs, kurš saņēma speciālo balvu par savu dzejoļu krājumu latgaliešu valodā «Bolti burti».

Laureāts Gorod.lv pastāstīja, ka dzejoļu krājums ir lielās tetraloģijas trešā daļa, un to veido 103 dzejoļi latgaliešu valodā. Izņemot diplomu un naudas balvu mūsu rakstnieks saņēma lauru kociņu podiņā kā slavas un atzinības simbolu. Ne velti Senajā Grieķijā un Romā imperatori, varoņi un dzejnieki sevi rotāja ar virtenēm no lauru lapām.

Latvijas Literatūras balva pastāv vairāk kā 10 gadus un ir nozīmīgs notikums mūsu valsts kultūras dzīvē. Tas ir savdabīgs latviešu literatūras „Oskars”, jo profesionālajā līmenī novērtē sasniegumus literatūrā un izceļ mūsu valsts labākos rakstniekus, dzejniekus, tulkotājus un debitantus. 

Jāatzīmē, ka dzejnieks, Latvijas rakstnieku apvienības loceklis, filoloģijas doktors, Daugavpils universitātes docētājs Valentīns Lukaševičs vairākus gadus pēc kārtas ir Latgaliešu gada balvas „Boņuks” laureāts. 

Gorod.lv apsveic ar pelnīto balvu un novēl radošus panākumus latgaliešu valodas un kultūras popularizēšanā!
 


Написать комментарий

Vaļuks ruļavoj!!!