Latvijas un Polijas himnam skanot, Daugavpils centrā uz vēsturiskās ēkas tika atklāta piemiņas plāksnīte

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 3.maijā, notika svinīga ceremonija, kuras laikā uz Daugavpils municipālās policijas ēkas (Muzeja 6) tika atklāta memoriālā plāksnīte, kas atgādinās par to, ka minētajā ēkā no 1930. līdz 1939.gadam darbojās Poļu Republikas konsulāts.

Pasākumā piedalījās Polijas vēstniecības Latvijā padomnieks-ministrs Januš Davidovičs, kā arī Daugavpils mērs Žanna Kulakova, vicemērs Vitālijs Azarevičs un poļu biedrības „Promieņ” pārstāvji. 

Sveicinot klātesošus, mērs Ž.Kulakova atzīmēja, ka šodienas pasākums ir ļoti svarīgs mūsu pilsētai, jo mūsu pilsētas 737 gadu pastāvēšanas laikā norisinājās daudzi vēsturiski notikumi. Un ēkai, uz kuras tika atklāta memoriālā plāksnīte, arī ir sava vēsture, tā dažādos laikos pildīja dažādas funkcijas, bet noteiktajā laikā bija saistīta ar Polijas vēsturi. 

Mērs izteica pateicību poļu biedrībai par to, ka poļu diaspora mūsu pilsētā ir ļoti darbīga, piedalās mūsu pilsētas attīstībā. Kā arī mērs izteica pateicību par iniciatīvu šīs plāksnītes atklāšanā, pēc viņas domām, ir svarīgi, lai pilsētas iedzīvotāji un tūristi zinātu Daugavpils vēsturiskās vietas. 

Savukārt, J.Davidovičs atzīmēja, ka minētajā ēkā 10 gadus darbojās konsulāts, kas liecina par to, ka Latvijai bija labi sakari ar Poliju, pilsētai bija svarīga loma Latvijas un Polijas attiecībās, bet poļu diaspora arī tolaik bija ļoti spēcīga. J.Davidovičs atzīmēja, ka arī pašlaik Polijas vēstniecība labi un produktīvi sadarbojas dažādās sfērās ar Daugavpils domi, ko apliecina arī šodienas pasākums. 

Latvijas un Polijas himnam skanot, tika atklāta piemiņas plāksnīte no melnā granīta. Jāatgādina, ka minētā ēka par 1 miljonu latu tika renovēta eiroprojekta ietvaros.
 



Написать комментарий