Katrs skolēns ir kā dārgakmens – jāprot tikai atrast un noslīpēt viņa talantu šķautnes

foto latgale.lv
foto latgale.lv

3.maijā Rēzeknes novada domes sēde iesākās īpašāk nekā parasti – uz tikšanos ar deputātiem bija uzaicināti šī mācību gada valsts olimpiāžu un reģionālās zinātniskās konferences laureāti un viņu pedagogi. 

Pašvaldība līdzīgu pasākumu maijā rīko katru gadu, tādējādi novērtējot skolēnu panākumus un skolotāju izcilos sasniegumus darbā ar talantīgiem bērniem. Izglītības pārvaldes vadītājas vietnieks Vilis Deksnis norāda, ka šogad laureātu skaits ir nedaudz mazāks kā citus gados, bet toties iegūtas godalgotas vietas ļoti daudzveidīgās, mūsu novadam ne tik raksturīgās jomās - latviešu valodā un literatūrā, vēsturē, matemātikā, ekonomikā un ķīmijā. Kopumā šogad tika godināti pieci skolēni un pieci viņu skolotāji.

Atklājot domes sēdi, Monvīds Švarcs uzsvēra, ka mūsu nākotne ir jaunās paaudzes rokās – to cilvēku rokās, kuri šobrīd vēl tikai mācās. „Tieši uz Jums būs balstīta turpmākā mūsu valsts attīstība,” skolēniem teica priekšsēdētājs un novēlēja viņiem, augot un mācoties, saprast savu vietu dzīvē, novadā un valstī. „Latgale ir viens no reģioniem, kuru sauc par depresīvu un maz ekonomiski attīstītu. Pie mums problēmu risināšanai sūta mistiskus desantus, taču, manuprāt, vislabākais desants sēž tepat, mūsu novada skolu solos. Tieši Jūs esat tie, kuru spēkos būs sakārtot un celt mūsu Latgali,” uzsvēra M. Švarcs.

Viņš pateicās skolēniem par čaklumu, ieguldīto darbu un laiku, ko papildus ikdienas mācībām viņi velta, lai sagatavotos olimpiādēm, un novēlēja, lai viņu tieksme izzināt pasauli nemazinās. Tāpat lielu paldies M.Švarcs teica skolēnu vecākiem, jo tieši viņu mīlestība un atbalsts palīdz bērniem gūt panākumus.

Priekšsēdētājs atgādināja, ka katrs skolēns ir kā dārgakmens, kurā ir jāatrod un jānoslīpē pareizās talantu šķautnes. M.Švarcs uzsvēra, ka klātesošajiem skolotājiem šo uzdevumu ir veiksmīgi izdevies izpildīt, un arī rezultāti neliek par sevi vilties. Pateicībā par šo darbu pedagogi saņēma pašvaldības Pateicības rakstus un naudas balvas.
Šogad godalgotas vietas valsts olimpiādēs un reģionālajā zinātniskajā konferencē ieguva:

• Laura Melne, Nautrēnu vidusskolas 11.klases skolniece
(1.vieta valstī latviešu valodas un literatūras olimpiādē un 3.vieta valstī vēstures olimpiādē);
• Edijs Rancāns, Nautrēnu vidusskolas 9.klases skolēns
(Atzinība matemātikas olimpiādes valsts posmā);
• Māris Pelšs, Dricānu vidusskolas 12.klases skolēns
(Atzinība ekonomikas olimpiādes valsts posmā);
• Agnese Pujate, Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolas 11.klases skolniece
(3.pakāpes diploms reģionālajā zinātniskajā konferencē);
• Velga Rieksta, Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolas 11.klases skolniece
(3.pakāpes diploms reģionālajā zinātniskajā konferencē).
Dāvanā viņiem tika pasniegtas naudas balvas, grāmatas un dāvanu karte boulinga zāles apmeklējumam.

Tik labus rezultātus viņi izcīnījuši, pateicoties:
• Nautrēnu vidusskolas skolotājai Rutai Krišānei, kura sagatavoja latviešu valodas un literatūras olimpiādei Lauru Melni;
• Nautrēnu vidusskolas skolotājai Valentīnai Turlajai, kura Lauru Melni sagatavoja vēstures olimpiādei;
• Nautrēnu vidusskolas skolotājai Inārai Gleizdei, kura sagatavoja matemātikas olimpiādei Ediju Rancānu;
• Dricānu vidusskolas skolotājai Ainai Pelšei, kura sagatavoja ekonomikas olimpiādei Māri Pelšu;
• Lūcijas Rancānes Makašānu Amatu vidusskolas skolotājai Oksanai Skritnikai (Oxana Skrytnik), kura sagatavoja konferencei Agnesi Pujati un Velgu Riekstu. 


Написать комментарий