Domē neizslēdz iespēju, ka “Svente Holdings” atkal vēlēsies uzvarēt konkursu uz skolu renovāciju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā tika ziņots, 11.maijā Daugavpils dome izsludināja konkursu uz mācību iestāžu jumtu un fasādes renovācijas un teritoriju labiekārtošanas darbu pabeigšanu projekta par pilsētas skolu energoefektivitātes palielināšanas ietvaros. Atgādināsim, ka jaunu konkursu nācās izsludināt, jo dome bija lauzusi līgumu ar firmu “Svente Holdings”, kura nespēja pabeigt uzsāktos darbus. Firma uz to atbildēja, iesniedzot prasību pret pašvaldību par 2,5 miljoniem latu.

Kārtējā preses konferencē domē žurnālistiem paziņoja, ka likumā nav atrunāts, ka līguma laušanas gadījumā firma nevar atkārtoti piedalīties konkursā. Domes izpilddirektora vietnieks Valērijs Kononovs paziņoja, ka, ja iesniegtie dokumenti atbildīs visiem kritērijiem un pašvaldībai nebūs likumisko argumentu nepielaist firmu piedalīties konkursā, viņi nevarēs to izdarīt, jo rīkosies saskaņā ar likumu.

Ir emocijas un ir likums, kaut arī to dažreiz ir grūti paskaidrot no loģikas viedokļa, bet likums ir jāievēro, atzīmēja V.Kononvs. Taču, ja firma “Svente Holdings” tomēr piedalīsies konkursā un piedāvās zemāko cenu, pilsētas vadībai tiks piedāvāts veikt ekspertīzi.

Situāciju ar prasību komentēja domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, kurš paziņoja, ka sakarā ar firmas vadības maiņu aprīļa beigās izdevās atrast daudzus risinājumus par labu pašvaldībai, piemēram, tika sakārtoti būvlaukumi, kā to pieprasīja skolu direktori, notiek inventarizācija, pārrunas turpinās. Kļuva skaidrs, ka jaunā vadība nesteidzas atsaukt prasības pieteikumu, bet sakarā ar prasību pašvaldība jau iesniedza paskaidrojumus.


Написать комментарий