Divi no desmit zilajiem karogiem Latvijā tika pacelti Daugavpils pludmalēs

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 1.jūnijā, Daugavpilī divās Lielo Stropu pludmalēs tika pacelti 2 zilie karogi, kas nozīmē starptautiskajā līmenī atzīto pludmales kvalitātes garantiju. Karogi tika pacelti gan pilsētas pludmalē, gan Stropu Vilnis pludmalē.

Karogu pacelšanas pasākumā Komunālās saimniecības pārvaldes ekoloģe Inesa Antoševska pastāstīja, ka zilie karogi Daugavpils pludmalēs tiek pacelti no 2007.gada, kad pilsētas pludmalei tika piešķirta šī goda zīme. Vēlāk tiesības uz zilo karogu ieguva arī Stropu Vilnis.

Šogad zilo karogu pacelšanas programmai aprit 25 gadi. Šajā laikā zilais karogs kļuva par populāru ekoloģisko sertifikātu pasaules tūrisma jomā. Pēc Vides izglītības fonda pārstāvja Jāņa Ulmes domām, Latvijā oficiāli pastāv tikai 40 peldvietas un tikai 10 zilie karogi, kas valsts mērogā nav daudz. Bet ir prieks par to, ka 2 karogi tika piešķirti Daugavpils pludmalēm.

I.Antoševska atzīmēja, ka, lai pludmale varētu saņemt šo sertifikātu, tai jāatbilst vairākiem kritērijiem, kuru vidū ne tikai ūdens kvalitāte, bet arī krasta labiekārtošana, atpūtnieku drošības ievērošana. Visas šīs prasības ir ievērotas pilsētas pludmalē – pašlaik ūdens atbilst prasībām, krastā ir ierīkotas ģērbšanas kabīnes, biotualetes, soli, atkritumu tvertnes. Ir ierīkots arī bērnu laukums, ir pieejams dzeramais ūdens. Lai nodrošinātu atpūtnieku drošību, šogad pilsētas pludmalē no plkst.9:00 no rīta līdz plkst.9:30 vakara strādā glābšanas dienests.

Stropu Vilnis, kuram arī tika piešķirts karogs, uz laiku pārtrauca pakalpojumu sniegšanu saistībā ar firmas īpašnieka pārkreditāciju. Bet pludmale būs pieejama apmeklētājiem. Toties servisa jautājums pašlaik paliek atklāts. I.Antoševska atzīmēja, ka tuvākajā laikā ar vadību tiks meklēti situācijas risinājumi, lai pilsētnieki varētu izmantot iecienīto peldvietu, kamēr firma atrisinās savas problēmas.



Написать комментарий