A.Mahļins: Pēc projekta realizācijas Nikolaja vārti kļūs par cietokšņa un pilsētas vizītkarti

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes Iepirkumu komisija pieņēma lēmumu par tiesību piešķiršanu slēgt līgumus sakarā ar visiem iepirkumiem, kas ir saistīti ar Nikolaja ielas un tās vēsturiskās apbūves atjaunošanas projektu. Iepirkumu dokumentāciju pašlaik pārbauda Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA), kas ir projekta kurators.

Pēc tam, kad tiks apstiprināts, ka iepirkumu procedūras atbilst Likumam par publiskajiem iepirkumiem, pilsētas dome varēs slēgt līgumus ar būvniekiem, tehniskajiem uzraugiem un autoruzraugiem. Pēc tam būs nepieciešams saņemt no Pieminekļu aizsardzības inspekcijas būvniecības atļauju un atļauju veikt darbus.

Sakarā ar minētu un dažu citu pasākumu nepieciešamību darbu projekta ietvaros uzsākšanas datums pagaidām nav noteikts.

Cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins portālam Gorod.lv pastāstīja, ka būvdarbi paredz divas daļas - lietus ūdeņu kanalizācijas pārsūknēšanas stacijas izveidošanu un Nikolaja vārtu restaurāciju, divu saimniecības ēku rekonstrukciju, tilta atjaunošanu, stāvvietas Daugavas ielā iekārtošanu un Nikolaja ielas vēsturiskā izskata atjaunošanu. Šie divi darbu bloki tiks uzsākti paralēli.

Pirms līguma parakstīšanas būvniekiem ir jāiesniedz aktualizētais darbu grafiks, no kura būs skaidrs, kas tiks izdarīts līdz ziemai, kas – pēc tās. Darbu veikšanas termiņš ir 24 mēneši. Šis ilgais termiņš ir saistīts ar Nikolaja vārtu restaurācijas darbu nozīmību un sarežģītību, jo objekts kļūs par cietokšņa un pilsētas vizītkarti. Lietus ūdeņu kanalizācijas pārsūknēšanas stacijas būvniecības termiņš ir mazāks – 12 mēneši.

A.Mahļins arī pastāstīja, ka projekta realizācijas gaitā cietokšņa iedzīvotājiem visdrīzāk varētu rasties neērtības sakarā ar ceļu satiksmes ierobežojumiem Daugavas ielā no Vaļņu ielas un Cietokšņa ielas krustojuma līdz Nikolaja vārtiem, autostāvvietas iekārtošanas laikā gar Daugavas ielu. Kā šajā virzienā arī tiek plānots pagarināt ielu apgaismojuma tīklu.


Написать комментарий