Krievijā saistībā ar krimināllietu par plūdiem aiztur Krimskas rajona un pilsētas vadītājus

foto vmdaily.ru
foto vmdaily.ru

Saistībā ar kriminālietu par šomēnes notikušajiem plūdiem Krievijas Krasnodaras novada Krimskas rajonā aizturēti Krimskas rajona pašvaldības vadītājs Vasilijs Krutjko, Krimskas pilsētas pašvaldības vadītājs Vladimirs Ulanovskis un Krimskas rajona ārkārtas situāciju un civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Viktors Ždanovs, svētdien paziņoja Krievijas Izmeklēšanas komitejas preses sekretārs Vladimirs Markins.

Pēc viņa teiktā, Krutjko, Ulanovskis un Ždanovs tiek turēti aizdomās par to, ka, saņemot brīdinājumu par tuvojošos vētru, nav novērtējuši potenciālo postījumu apmēru un nav brīdinājuši iedzīvotājus par gaidāmajām briesmām. Trīs aizdomās turētajiem draud kriminālapsūdzības par dienesta pienākumu nolaidīgu pildīšanu, kas izraisījusi cilvēku nāvi.

Izmeklēšanas komiteja gatavojas pieprasīt tiesai aizturētajiem noteikt drošības līdzekli apcietinājumu, sacīja Markins.

Šomēnes plūdos Krasnodaras novadā gāja bojā 171 cilvēks. 159 bojāgājušie ir reģistrēti Krimskā un tās rajonā, 10 – Gelendžikā un divi – Novorosijskā.

Amatpersonas kategoriski noliedz izskanējušos pieņēmumus, ka plūdos vainojama tīša ūdens noplūdināšana vai nejauša noplūde no Neberdžajas ūdenskrātuves, un uzsver, ka plūdus esot izraisījušas lietusgāzes, kuru dēļ no krastiem izgājusi Kubaņas upe.


Написать комментарий