Pēc traģēdijas Kolorado Baltais nams negrasās ierobežot ieroču nēsāšanu

foto visitingdc.com
foto visitingdc.com

Pēc traģiskajiem notikumiem Kolorado štatā, kur Betmena filmas seansa laikā 24 gadus vecais Džeimss Holmss sarīkoja apšaudi, ASV prezidenta administrācija negrasās ierobežot ieroču turēšanu, paziņojis Baltā nama oficiālais pārstāvis Džejs Karnijs.

Pēc Kolorado traģēdijas vairāki eksperti un ASV masu mediji atsākuši diskusiju par nepieciešamību ierobežot ieroču pieejamību. Baltais nams gan uz šo priekšlikumu nav atsaucies.

2010.gadā ASV prezidenta administrācija paziņojusi, ka sāks pētīt iespējas ierobežot ieroču pieejamību, taču kopš tā laika nekāda rīcība nesekoja.

Karnijs uzsvēra, ka, pēc Obamas domām, pašreiz spēkā esošie likumi jau ierobežo ieroču nonākšanu nepareizās rokās.

Jau vēstīts, ka piektdien apšaudē kinoteātrī ASV Kolorādo štata Auroras pilsētā, nogalināti 12 un ievainoti 59 cilvēki. Seši no bojā gājušajiem bija bērni, no kuriem jaunākais ir tikai sešus gadus vecs. Tāpat upuru vidū ir trīs ASV militārpersonas.

Holmss, kuram līdzi bija šautene un divas pistoles, piektdien atklāja uguni kinoteātrī, kad tur cilvēku pilnā seansā tika rādīta jaunā filma par Betmenu "Tumšais bruņinieks atgriežas" ("The Dark Knight Rises"). Viņš pagājušā gada jūnija bija Kolorādo Universitātes neirobioloģijas doktora studiju programmas students, tomēr tiek vēstīts, ka viņš bija sācis izstāšanās no universitātes procesu.


Написать комментарий