Jānis Dukšinskis: Ceram, ka tūristu skaits Daugavpils cietoksnī palielināsies

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Trešdien, 29. augustā, Daugavpils cietoksni apmeklēja 13 tūroperātori, kuri pārstāv vadošās valsts tūrisma aģentūras.

Cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis cer, ka šī vizīte, kura noritēja Latgales reģiona tūrisma attīstības tendenču iepazīšanās ietvaros, veicinās tūristu skaitu palielināšanos Daugavpilī un, protams, viņas pērlē – Dinaburgas cietoksnī. Vēl jo vairāk, ka septembra beigās tūroperātori atkal savāksies Cietoksnī, lai apspriestu iespēju organizēt centralizētas ekskursijas. 

“Mēs cenšamies izveidot sakarus ar citiem Eiropas cietokšņiem. Piemēram, uz Inovācijas forumu pie mums atbrauks līdzīga cietokšņa pārstāvis no Helsinkiem Somijas.

Mēs sadarbojamies ar Babrujskas pilsētas cietoksni, kurš ir ļoti līdzīgs mūsu, tikai tas atrodas ļoti sliktā stāvoklī, viss tajā ir izlaupīts un salauzts. Bet nesen arī Ķīnas pārstāvji izteica vēlēšanos sadarboties ar mums”, - portālam Gorod.lv pastāstīja Dukšinska kungs. 

Pēc pārvaldnieka vārdiem, pagājušajā laika periodā mūsu Cietoksni apmeklēja, apmēram, 5 000 tūristu, no kuriem vairākums bija Latvijas iedzīvotāji. 

Tagad Daugavpils cietokšņa centrālajā ielā, ar nosaukumu Mihaila iela, notiek bruģēšanas darbi. Pēc tam tiks uzsākti labiekārtošanas darbi apkārtējā teritorijā, kur tiks uztaisīti trotuāri un veloceliņi. Šobrīd tur ir tikai apgaismojums. 

Jānis Dukšinskis pastāstīja, ka iepretim Arsenāla ēkai, pie Rotko centra, būs novietots pats lielākais lielgabals no vietējā parka, tas būs pavērsts uz to pusi, no kurienes nāca Napoleona karaspēks. Pavisam drīz tiks saņemtas nepieciešamās atļaujas, un sāksies Nikolaja vārtu rekonstrukcijas darbi un Daugavas ielas tilta celtniecība, kura ilgs līdz 2014 gadam.
 


Написать комментарий