Visi tēti tiek aicināti nosvinēt Tēva dienu Daugavpils teātrī

foto nfa.kharkov.ua
foto nfa.kharkov.ua

Šo svētdien, 9.septembrī, visi Latvijas tēti svin Tēva dienu. Atšķirībā no eiropiešiem un citiem pasaules iedzīvotājiem, kuriem Father's Day svinēšana ir kļuvusi par senu un iecienītu tradīciju, mūsu valsts iedzīvotāji šos svētkus svin tikai otro gadu.

Minēto tradīciju ieviesa amerikāņi. XX.gs. sākumā Sonora Smārta dievkalpojuma laikā, kas bija veltīts Mātes dienai, aizdomājās par to, ka pēc mātes nāves viņu un vēl piecus bērnus bija audzinājis tēvs, kurš daudz upurēja savu bērnu dēļ. Sieviete griezās pie varas orgāniem ar priekšlikumu svinēt jaunus svētkus, šo ideju atbalstīja un pašlaik ir izveidojusies tradīcija šajā dienā dāvāt tēviem ne tikai savu mīlestību, bet dāvināt arī sarkanas un baltas rozes.

Par godu šiem svētkiem Daugavpils teātris svētdien, 9.septembrī, aicina visus pilsētniekus apmeklēt pasākumu „Es un mans paps”.
Teātra sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Krūtkrāmelis pastāstīja, ka šāda veida Tēva diena Daugavpilī tiek svinēta pirmo reizi. „Ceram, ka pilsētnieki atbalstīs mūsu iniciatīvu un daudzas ģimenes piedalīsies mūsu pasākumā. Tiek plānots rīkot to katru gadu”, - paziņoja teātra darbinieks.

Svētdien teātrī visiem apmeklētājiem būs iespēja tikties ar īstiem aktieriem, piedalīties ekskursijā pa teātra ēku, tētu portretu konkursā, jautrajās stafetēs, aplūkot pasakainu alu un pat satikt vietējo spoku.

Turklāt, Tēva dienas ietvaros teātra kasē būs iespējams par īpašu cenu iegādāties biļetes uz visām Daugavpils teātra izrādēm, kas notiks septembrī un oktobrī, minētā akcija neattiecas uz pirmizrādēm. Šajā dienā var iegādāties biļetes ar 20% atlaidi uz visām teātra izrādēm, kas notiks septembrī un oktobrī. Pieaugušajam iegādājoties vismaz vienu biļeti uz jebkuru bērnu izrādi minētajos mēnešos, otro biļeti viņš saņem bez maksas.

Svētku pasākums „Es un mans paps” Daugavpils teātrī norisināsies no plkst.11:00 līdz 14:00. 

Starp citu, dažādās pasaules valstīs minēto dienu svin dažādos gadalaikos – amerikāņi apsveic tēvus vasarā (19.jūnijā), itāļi – pavasarī (19.maijā), austrālieši – rudenī, septembra pirmajā svētdienā, bet vācieši – Kunga Debeskāpšanas dienā. Šie svētki ir saistāmi ne tikai ar pateicības un mīlestības izrādīšanu visiem tēviem, bet arī ar nepieciešamību piesaistīt uzmanību tēva lomai bērnu audzināšanā ģimenē.
 


Написать комментарий