Latgalē ugunsgrēks posta saimniecību

foto aideon.deviantart.com
foto aideon.deviantart.com

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19.septembra plkst. 6:30 līdz 20. septembrim 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izbraucis uz 36 notikumiem. Kopumā dzēsti 19 ugunsgrēki, veikti 11 glābšanas darbi. Ugunsgrēkos cilvēki nav cietuši, informē VUGD.

VUGD šonakt ap plkst. 1.05 saņēma informāciju, ka Krāslavas novada Skaistas pagastā izcēlies ugunsgrēks. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, dega saimniecības ēka un kūts ar atklātu liesmu, saimniecības ēkai jumts jau bija iebrucis. Tā kā pie ēkām netālu atradās divi dīķi, tas atviegloja ugunsdzēsēju darbu, jo, kad cisternās ūdens beidzās, nebija jāmeklē ūdens ņemšanas vieta. Šajā saimniecībā dažādas ēkas apmēram 500 m2 platībā atradās zem viena jumta, tādēļ uguns liesmas draudēja pārmesties uz visām ēkām. Ugunsdzēsējiem izdevās nosargāt siena šķūni ar sienu. Taču uguns plosījusies 280 m2 platībā, nodarot postījumus saimniecības ēkai, nojumei, garāžai un vasaras virtuvei. Mājas saimnieki šovasar iegādājušies ierīces, lai ražotu kurināmās briketes, un tikai pirms pāris dienām uzsākuši darbu. Liesmas pilnībā izpostījušas arī šīs iekārtas. Ugunsgrēka iemeslus skaidro policija. Ugunsdzēsēji neizslēdz varbūtību, ka ugunsgrēks izcēlies īssavienojuma dēļ, tāpat īsi pirms ugunsgrēka izcelšanās bija negaiss un varētu būt, ka nelaimē vainojams zibens spēriens.

Savukārt šis rīts sākās trauksmaini cilvēkiem, kuri dzīvo Rīgā, Paula Lejiņa ielā. Ugunsdzēsēji plkst.5.29 saņēma informāciju, ka ugunsgrēks izcēlies deviņu stāvu mājas 7. stāvā. Dzīvoklī cilvēku nebija, taču liesmas plosījās jau 8 m2 platībā. Pa ventilācijas šahtu uguns bija pārmetusies arī uz dzīvokli, kas atradās stāvu augstāk, taču tur degšanas platība bija mazāka – 1m2. Tā kā bija spēcīgs sadūmojums, tad no ēkas 8. un 9. stāva tika evakuēti seši cilvēki. Ugunsgrēka iemeslus skaidro Valsts policija.


Написать комментарий