Baltijas valstu arhitekti pulcēsies Daugavpilī, lai nosvinētu profesionālus svētkus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā jau tika ziņots, 5.oktobrī Daugavpilī pulcēsies Baltijas valstu arhitekti, lai Starptautiskās arhitektu dienas ietvaros dalītos pieredzē un novērtētu mūsu speciālistu darbu Daugavpils arhitektūras saglabāšanā. Daugavpils galvenā arhitekte Inga Ancāne pastāstīja, ka Daugavpilī notiks šo svētku kulminācijas pasākums – lielā arhitektu dienu konference, kuras tēma ir „Arhitekts maina pilsētu”.

Pasākumi svētku ietvaros nākamnedēļ sāksies Rīgā, kur norisināsies Atvērto durvju dienas arhitektu un projektētāju birojos un tiks popularizētas minētās profesijas. Savukārt pasākumu kulminācija notiks Daugavpilī, kur notiks ieplānotā konference, dažādas tikšanās un sapulces, referātu prezentācijas, 2011.gada labāko arhitektūras darbu izstāde, arhitektu diplomdarbu izstāde, ir paredzēta diplomēto arhitektu apbalvošana.

I.Ancāne pastāstīja, ka pasākumu rīkotāji jau ir apskatījuši mūsu pilsētu un augsti novērtējuši mūsu Oriģinālo soliņu aleju. Zīmīgi, ka alejas elementu attēli tika ievietoti arhitektiem sūtīto ielūgumu pirmajā lappusē.

Daugavpilī atbraukušajiem speciālistiem tiks nodemonstrēta filma par mūsu pilsētu, kurā tiks akcentētas pilsētas labākās vietas, jaunas un renovētas ēkas. Savukārt, arhitekti no citām pilsētām prezentēs savas pilsētas, pastāstot par gada laikā paveikto. Tiek plānota ekskursija pa Cietoksni, tiks apmeklētas jaunceltnes, skolas, renovēti vēsturiskie objekti.

I.Ancāne atzīmēja, ka Arhitektu dienas programma tiks paziņota tuvākajā laikā un rīkotāji priecāsies arī par būvnieku, projektētāju, mākslinieku, dizaineru piedalīšanos pasākumos, jo pilsētu veido ne tikai arhitekti.


Написать комментарий