Ludzas pirmsskolas izglītības iestādē «Pasaciņa» noritēja Teātra diena

foto: ludza.lv
foto: ludza.lv

8. janvārī Ludzas pirmsskolas izglītības iestādē „Pasaciņa” noritēja Teātra diena. Jaunie aktieri no 4. grupiņas „Ziediņš” rādīja muzikālo izrādi „Laimes Podziņa”, informē Ludzas pašvaldības portāls.

Izrādes scenārija un režijas autores ir „Pasaciņas” skolotājas: Inta Augustova, Diāna Mežale un Inese Meļņikova. „Laimes Podziņa” ir stāsts par mūžīgām un nemainīgām vērtībām: čaklumu, draudzību, sirdsapziņu. „Ziediņa” bērni demonstrēja savas dziedāšanas, dejošanas un aktiermākslas prasmes. Viņi lieliski iejutās tēlos! Slinkā Podziņa bija Viktorija Loce, Pogu Tēti attēloja Kaspars Bierestovskis, Pogu Mammas lomā bija Evija Greivule, Sniegavīru tēloja Aldis Kairovs, pārējie grupas bērni bija Galvenā Skursteņslauķa palīgi un Čaklās Podziņas. Galvenā Skursteņslauķa lomā iejutās skolotājas palīdze Jevģēnija Zaiceva, ar Raganas lomu spīdoši tika galā logopēde Santa Kozlovska.

Izrādes tapšanā aktīvi piedalījās arī bērnu vecāki un vecvecāki. Katram aktierim vecāki pagatavoja skatuvisko tērpu. Īpašās koka podziņas darināja Evijas Greivules vectēvs. Izrāde tapa tikai divarpus nedēļu laikā!

Skatītāji – citu grupiņu audzēkņi un viņu skolotājas – arī iedzīvojās izrādes gaisotnē, juta līdzi galvenajiem varoņiem, centās pat tiem palīdzēt.


Написать комментарий