Domē sveica «Lielās mūzikas balvas» ieguvēju Ilonu Bageli

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

19.februārī svinīgā ceremonijā Latvijas Nacionālajā operā (LNO) deviņās kategorijās pasniegtas "Lielās Mūzikas balvas 2012”. Par gada labāko uzvedumu atzīta Latvijas Nacionālās operas solistes, Daugavpils universitātes profesores un mūsu pilsētas patriotes  Ilonas Bageles monoizrāde "Cantando y amando".

Savukārt vakar, 26.februārī, Ilonu Bageli Daugavpils pilsētas domes un visu pilsētnieku vārdā sveica Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova un pirmais vietnieks Vitālijs Azarevičs, kā arī Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kļeščinska.

Sarunā ar I.Bageli pilsētas Domes priekšsēdētāja pateicās Nacionālās operas dziedātājai par dalību Daugavpils pilsētas projektos, atzīmējot, ka I.Bagele ar savu jaunradi, savu smaidu, šarmu un pārliecību priecē pilsētas pašvaldību un visus pilsētniekus.

Ž.Kulakova norādīja, ka dziedātājas vārds nes pasaulē pilsētas vārdu.

Savukārt V.Azarevičs pievienojās pateicības vārdiem, atzīmējot, ka visi koncerti un pasākumi ar Ilonas Bageles piedalīšanos vienmēr guvuši panākumus un novēlēja dziedātājai neapstāties pie sasniegtā.

E.Kļeščinska piebilda, ka mūsdienu Daugavpils vokālai jaunradei jāņem piemērs no I.Bageles, atcerējās viņas grūto ceļu pie šīs balvas, novēlēja, lai dziedātājas personā „pilsēta nekad nezaudētu daugavpilieti”.

Ilona Bagele atklāti paziņoja, ka ir pilsētas un Latgales patriote: „Man ir ļoti svarīgi, ka pilsēta mani mīl un gaida, svarīgi, ka esmu Daugavpils universitātes profesore, strādāju ar jauniem izpildītājiem, talantiem, kuri, cerams, iekaros pasaules skatuves”.

Sarunā ar pilsētas vadības pārstāvjiem dziedātāja apsprieda pilsētas jauniešu perspektīvas, izteica savas domas par pilsētas kultūras dzīves uzlabošanu, I.Bagele pastāstīja par Cēsīm un Ventspili, kur tiek rīkoti dažādi priekšnesumi estrādē zem klājas debess. Kā iespējamo estrādes vietu Bageles kundze piedāvāja cietokšņa teritoriju, šo domu atbalstīja Kultūras pārvaldes vadītāja E.Kļeščinska, piebilstot, ka tas būtu reāli organizējams līdz nākamajiem Pilsētas svētkiem.

Pasākuma nobeigumā Daugavpils pilsētas Domes priekšsēdētāja un pirmais vicemērs pasniedza I.Bagelei ziedus, kā arī vāzi ar pilsētas simboliku, kura bija pilna ar saldumiem ar „muzikālo’ nosaukumu.



Написать комментарий