N.Pēterāne: Lai novērstu bērnu agresijas problēmu, jānodrošina strukturēta vide gan skolā, gan mājās 1

foto: vseodetyah.com
foto: vseodetyah.com

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes bērnu tiesību aizsardzības speciāliste Natālija Pēterāne pastāstīja portālam Gorod.lv, ka Daugavpils novadā pastāv bērnu agresijas un hiperaktivitātes problēma. Par laimi, šāda veida problēmas esot atrisināmas.

„Viens no problēmas risinājumiem ir pedagogu papildu izglītošana un semināru rīkošana, kuru laikā pedagogi tiktu apmācīti darbam ar „sarežģītiem bērniem”. Otrais risinājums – ja bērnam ir uzvedības traucējumi, to apseko psihologi, psihiatri un citi speciālisti, pēc tam bērnu apseko mūsu novada pedagoģiski medicīniskā komisija vai valsts komisija Rīgā, kuras nosaka bērnam nepieciešamo īpašo programmu”, - pastāstīja N.Pēterāne.

Pēc apsekošanas komisija lemj, kāda programmas esot bērnam nepieciešama – vai nepieciešami kādi medikamenti, vai viņam vajadzētu apmeklēt speciālo skolu. Pēc N.Pēterānes vārdiem, pašlaik novadā izstrādāta licencēta programma darbam ar agresīviem bērniem, kuri mācās 1.-4.klasē.

„Bieži vien vecāki noklusē to, ka bērns mājās ir agresīvs, viņi nevēlas par to runāt. Skolā ir daudz bērnu, daudz informācijas – mācību stundas un starpbrīži, un, ja bērnam ir uzvedības traucējumi, tie var saasināties”.

Bērnu tiesību aizsardzības speciāliste atzīmēja, ka veiksmīga sadarbība ar vecākiem ne vienmēr esot iespējama, bet, lai novērstu bērnu agresijas problēmu, jānodrošina strukturēta vide gan skolā, gan mājās.


Написать комментарий

Ko nozīmē Strukturizēta vide īpaši mājās? Kam ir tiesības rakņāties pa cilvēku attiecībām mājās? Te kaut kas jocīgs!!!!