Daugavpils novada domei nav zināms, kam jāatdod nauda par ES projektiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 4.martā, Daugavpils novada domē notikušajā preses konferencē žurnālisti interesējas, kas notiek ar ES projektiem, kuru ietvaros darbus veica bēdīgi slavenā firma "Gādība".

Atgādināsim, ka 2012.gada augustā tika uzsākts firmas "Gādība" maksātnespējas process. Sākot no 2010.gada janvāra līdz 2012.gadam februārim firma piedalījās iepirkumu konkursos, kurus rīkoja Daugavpils pilsētas pašvaldība un Daugavpils novada dome, slēpjot informāciju par nodokļu parādiem un iesniedzot viltotas VID izziņas.

Šobrīd novada domei tiek izvirzītas pretenzijas, jo ES fondu apguves rezultātā izveidotais produkts palicis Daugavpils novadā.

Domes izpilddirektore Vanda Kezika paskaidroja, ka tā esot republikas mēroga problēma. "Šajā sakarā sarakstāmies ar trim organizācijām, kuras nodarbojas ar ES projektu apguvi. Esam tikušies ar Finanšu ministrijas pārstāvjiem, tika uzklausīts abu pušu viedoklis. Saprotams, ka ES fondu līdzekļi jāatdod kā nepamatoti izdevumi, taču nav skaidrs, kas konkrēti to darīs.

Kopumā laika posmā no 2009. līdz 2011.gadam novadā tika realizēti 5 projekti, tostarp renovēta Špoģu vidusskola un Ambeļu Kultūras nams. Pēc mūsu domām, minētie darbi tika veikti kvalitatīvi, visi objekti tika nodoti ekspluatācijā. Tāpēc ar firmu notikušajā pašvaldība nav vainīga. Šobrīd radusies problemātiskā situācija, jo līdz šim laikam nav atrisināts jautājums par to, kam jāatdod nauda par ES projektiem", - paziņoja Vanda Kezika.


Написать комментарий