T. Migele: pašvaldība 8.martā cenšas būt pretimnākoša ziedu tirgotājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pilsētas domes Attīstības departamenta komercdarbības speciāliste Tatjana Migele Gorod.lv pastāstīja, ka šogad pašvaldība savas kompetences ietvaros kontrolē ziedu tirgotājus, kuri pārdod ziedus pirms 8.marta.

T. Migele paziņoja, ka pašvaldībā ir noteiktas vietas, kurās drīkst tirgot. Sarakstā ir 20 vietas, kuras atrodas pašvaldības teritorijā. 8.martā var tirgot gan juridiskas, gan fiziskas personas.

Komercdarbības speciāliste paziņoja, ka dome cenšas maksimāli nākt pretim tirgotājiem ne tikai svētku dienās, dažreiz iekārtotās vietas nes zaudējumus. Iemaksas, ko jāsamaksā tirgotājiem pašvaldībai to arī apliecina: juridiskās personas maksā 6 latus dienā par vienu vietu, fiziskās personas – 2 latus mēnesī. Šeit nevar runāt par peļņu, atzīmēja speciāliste.

Dati par tirgotāju skaitu tiek nodoti policijā, kura kontrolē vai tiek ievēroti visi noteikumi. Aktīvi tirgo ar ziediem mikrorajonā Kožzavod. Neskatoties uz to, ka tirgošanai šeit ir atvēlētas 40 vietas personu, kuras vēlas tirgot vienmēr ir vairāk.

T. Migele paziņoja, ka tirgošanu 8.martā varēs īstenot arī privātās teritorijās, pārsvarā pie tirdzniecības centriem Valkas, Aveņu ielās un pie Solo tirdzniecības centra. Lai īstenot tur pārdošanu nepieciešams prasīt atļauju no teritorijas īpašnieka vai īrnieka, šajā gadījumā pašvaldība veic mazāku kontroli.

 


Написать комментарий