Pagājušajā gadā Kultūras pils apmeklētāju skaits palielinājās, taču ienākumi nepalielinājās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Kultūras pils atskaitījās par savu darbu 2012.gadā. Iestādes direktors Aleksandrs Rudzs prezentējot atskaiti Finanšu komitejas deputātiem, paziņoja, ka pagājušajā gadā palielinājās pasākumu un apmeklētāju skaits, tomēr paredzēto ienākumu plāns pilnībā izpildīts nebija.

A.Rudzs paskaidroja, ka paredzētās peļņas nebija, jo Kultūras pils atbalsta vairākas pašvaldības organizācijas, tāpēc neņem no tām paredzēto maksu par pasākumu novadīšanu.

2012.gadā Kultūras pilī notika 122 pasākumi, tos apmeklēja apmēram 54 270 cilvēku. Tikai 52% veikto pasākumu nesa iestādei ienākumus.

2012.gadā bija iegādāta aparatūra uz summu 10 tūkstoši lati. Tas ļaus novadīt pasākumus starptautiskajā mērogā un sagaidīt aktierus no ārzemēm.

Ienākumi pagājušajā gadā bija 29 695 lati, no kuriem 39% bija maksa par foajē nomu. Vislielākie ienākumi bija gūti no krievu mākslinieku sniegtajiem koncertiem, vietējiem konkursiem un festivāliem, kā arī no izstādēm, konferencēm, kongresiem, absolventu vakariem un korporatīviem pasākumiem.

2012.gadā Kultūras pils atzīmēja 40 gadu jubileju, šo pasākumu apmeklēja liels cilvēku skaits.

Kultūras pils kopējie ienākumi bija 173 949 lati, no kuriem 144 254 lati bija finansēti no domes. Izdevumi bija 171 347 lati.
Atskaitē tiek norādīts, ka nākamajā gadā Kultūras pils plāno veikt kosmētisko remontu grimēšanas telpās un biļešu kasēs, mazajā zālē nomainīt apgaismojumu. Plāno iegādāties jauno apgaismošanas aparatūru un noslēgt līgumu ar grupu producentiem, lai palielināt maksas pasākumu skaitu.

Finanšu komitejas deputātiem nebija jautājumu par sniegto atskaiti, dokumenti bija nodoti apstiprināšanai.


Написать комментарий