Tuvojas noslēgumam Daugavpils cietokšņa ielu renovācija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Uz 95% ir pabeigti Daugavpils cietokšņa ielu renovācijas būvdarbi. Par toinformē Daugavpils pašvaldības portāls. 

Divu gadu laikā tika nomainīti visi inženiertīkli – ūdensvads, kanalizācija, siltumtrases un lietus ūdeņu kanalizācija. Cietokšņa iekšējās apbūves 9 ielās (Mihaila, Komandanta, Konstantīna, Hospitāļa, Aleksandra, Imperatora, 1. Oficieru, 2. Oficieru un Hekeļa ielā) tika ierīkots jauns brauktuvju un ietvju segums, izbūvētas sabiedriskā transporta trīs pieturvietas, kā arī no jaunā ierīkots ielu apgaismojums. Ir atjaunota transporta un gājēju kustība pa Aleksandra un Mihaila vārtiem, kuros arī ierīkots jauns un ērts brauktuves segums.

Pavasarī tiks pabeigti apzaļumošanas, koku un krūmu stādīšanas darbi, kā arī uzstādīti soli, atkritumu kastes, velosipēdu turētāji, ceļu satiksmes zīmes un virziena rādītāji.

Minētie darbi tiek īstenoti Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Daugavpils cietokšņa infrastruktūras – ielu kompleksais labiekārtojums un inženiertīklu renovācija” ietvaros, kuru realizē Daugavpils pilsētas dome sadarbībā ar Valsts Reģionālās attīstības aģentūru (vienošanās Nr. 3DP/3.6.1.1.0/08/IPIA/VRAA/003/ 019), ERAF darbības programmā „Infrastruktūra un pakalpojumi”.

Projekta attiecināmās izmaksas sastāda LVL 3 873 439. No tām ERAF līdzfinansē 85%, bet valsts – 15%, tajā skaitā pašvaldības līdzfinansējums sastāda LVL 581 016.


Написать комментарий