Solvita Āboltiņa tiekas ar Pasaules Veselības organizācijas Eiropas reģiona direktori 2

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

„Uzrunājot sabiedrību par sieviešu lomu politikā, uzņēmējdarbībā un starptautiskajās attiecībās, allaž uzsveru, cik nozīmīgi ir iedvesmojoši veiksmes stāsti, kas iedrošina sievietes gūt panākumus visās dzīves jomās. 

Iedvesmojoši, ka arī Pasaules Veselības organizācijas Eiropas Reģionālo biroju vada sieviete.” To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, trešdien, 20.martā, Saeimas namā tiekoties Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas Reģionālā biroja direktori Zuzannu Jakabu (Zsuzsanna Jakab), informē Saeimas kanceleja.

Sveicot viešņu Saeimā, S.Āboltiņa uzsvēra, ka veselības jautājumi ieņem nozīmīgu vietu Saeimas darba kārtībā, un norādīja, ka ar veselības aprūpi saistītus jautājumus skata ne tikai Sociālo un darba lietu komisija, bet arī īpaši šim nolūkam izveidota Sabiedrības veselības apakškomisija. Veselības aizsardzības jautājumi ir iekļauti arī citu komisiju darba kārtībā, līdz ar to arī parlaments izmanto integrētu pieeju, un veselības jautājumi caurvij visus politikas virzienus, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Tikšanās laikā S.Āboltiņa informēja, ka Latvijas definētās prioritātes veselības nozarē atbilst PVO Eiropas Reģionālā biroja izvirzītajām. „Aizvadītais gads Latvijā bija Mātes un bērna veselības gads. Savukārt, lai pievērstu sabiedrības uzmanību sirds veselībai un sirds un asinsvadu slimību riska faktoru izplatībai, 2013.gads ir pasludināts par Sirds veselības gadu Latvijā,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja un atzīmēja, ka tāpat Latvija atbalsta PVO stratēģiju „Veselība 2020”, nosakot, ka veselība ir ikviena politikas virziena mērķis.

Latvija vienmēr ir atbalstījusi sadarbību veselības jomā arī reģionālā līmenī. „Esmu lepna, ka Baltijas Asamblejas ietvaros tieši veselības sektorā esam panākuši ievērojamu progresu, veidojot vienotu Baltijas sistēmu valsts dotēto zāļu un medicīnas iekārtu iepirkumiem, kopīgus specializētos medicīnas centrus, kā arī sistēmu transplantējamo orgānu apmaiņai,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja un atzīmēja, ka Baltijas Asambleja ir parlamentāra organizācija, kas pastāv jau 20 gadus, un tā nav tikai politisks forums, bet arī platforma Baltijas valstu nāciju un reģiona mērķu īstenošanai.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja arī pateicās Z.Jakabai par PVO sniegto atbalstu Latvijai, kas bija nozīmīgs mūsu valsts centienos pārvarēt ekonomisko un finanšu krīzi, un pauda cerību sadarbībai arī turpmāk.


Написать комментарий

solvitiņ kam tev šitais cirks, tu tak gribi tabakas nozari kā Latvijas attīsāmo primāro nozari, nevis kauko kas saistīts ar izglītību vai veselību... ko tu āksties?

slikts ieguldījums mātes un bēŗna veselībā, ir okultisma profesijas atzīstot par derīgām mūsu sabiedrībai.

Написать комментарий