Daugavpils novada domē apsprieda Medumu vidusskolas nosaukuma maiņas nepieciešamību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 22.augustā, notikušajā Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē tika apspriesta Medumu vidusskolas nosaukuma un statusa (tagad tā būs pamatskola) maiņas nepieciešamība.

Pēc vidusskolas direktores Vitas Skvorcovas vārdiem, nepieciešamība mainīt vidusskolas nosaukumu radās sakarā ar to, ka šogad nepietiekama skolēnu skaita dēļ nebija iespējams iekomplektēt vidusskolas klases.

Patlaban vidusskolā mācās 58 skolēni, 20 bērni apmeklē sagatavošanas grupas. Katrā klasē mācās vidēji 7-9 skolēni. Piemēram, šogad Medumu vidusskolā pamatizglītību ieguva 9 skolēni.

Pēc Vitas Skvorcovas vārdiem, minētais ierosinājums viņu apbēdina, jo kādreiz Medumu vidusskolā mācījās daudz vairāk skolēnu, taču izskatās, ka nākotnē situācija diez vai uzlabosies, jo ik gadu pagastā piedzimst tikai 3-8 bērni.

Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Janīna Kursīte, komentējot situāciju, portālam Gorod.lv pastāstīja, ka Ministrijas lēmums par Medumu vidusskolas nosaukuma un statusa maiņu ir fakta konstatācija: „Skolēnu skaits nepalielinās. Daudzi dodas uz ārzemēm, daudzi maina dzīvesvietu, pārceļas uz pilsētu. Bērni, kuri beidz pamatskolu, vēlas turpināt mācības pilsētā, uzskatot, ka tur viņi iegūs kvalitatīvāku izglītību”.

Jāpiebilst, ka galīgais lēmums par Medumu vidusskolas nosaukuma un statusa maiņu tiks pieņemts Daugavpils novada domes sēdē 29.augustā.


Написать комментарий