Jaunatnes lietu speciāliste: Daugavpils novadā jārīko pēc iespējas vairāk projektu konkursu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šovasar Daugavpils novadā tika rīkoti daži jauniešu projektu konkursi, piemēram, „Uzlabosim savu ikdienu!”, kura ietvaros savas idejas īstenošanai varēja saņemt 500 latus.

Daugavpils novada domes jaunatnes lietu speciāliste Iluta Kriškijāne paziņoja portālam Gorod.lv, ka pateicoties šim konkursam Višķu pagasta jaunieši iegādājās sporta inventāru, kas tika uzstādīts jauniešu pulcēšanās vietā. Tur tika uzstādīts tenisa galds, tika iegādāts galda hokejs, novusa galds un cits inventārs, kas ļaus jauniešiem kvalitatīvāk pavadīt brīvo laiku. Sakarā ar to, ka Višķu pagasta jaunieši ieguva tiesības realizēt divus projektus, šajā pagastā tika rīkotas radošās darbnīcas, kuru ietvaros jaunieši apguva kokgriešanu.

Savukārt Vaboles pagasta jaunieši ar minētā finansējuma palīdzību iegādājās basketbola statīvu ar grozu, volejbola tīklu un bumbas, kā arī sāka izgatavot soliņus no vecām mēbelēm.

Nīcgales jaunieši īstenoja projektu „Vingrošanas aprīkojuma otrā elpa”. Ar šī projekta palīdzību jaunieši papildināja atpūtas laukumu Nīcgales pagastā, pārvietoja un nokrāsoja veco aprīkojumu, kā arī organizēja sacensības ielu vingrošanā.

Pēc I.Kriškijānes vārdiem, Daugavpils novadā jārīko pēc iespējas vairāk šāda veida projektu konkursu, jo to rezultātā jaunieši iegūst iespēju uzlabot savu vidi. Pateicoties šiem konkursiem, jaunieši saprot, kas viņiem ir nepieciešams un ko viņi var izdarīt, lai sasniegtu mērķi.


Написать комментарий