Bijušās 4.speciālās pamatskolas ēka tiks nodota Daugavpils profesionālās skolas lietošanā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar Daugavpils pilsētas domes šā gada 24.oktobra lēmumu, bijušās Daugavpils 4.speciālās pamatskolas ēka Turaidas ielā 11 uz laiku tiks nodota Daugavpils profesionālās skolas (Daugavpils valsts tehnikuma) bezatlīdzības lietošanā.

Ēka lietošanā ir nodota līdz 2014.gada 30.decembrim. Šis telpas izmantos Daugavpils profesionālā skola, kura īsteno ERAF fonda projektu, kas paredz mācību aprīkojuma modernizāciju un infrastruktūras uzlabošanu.

Bezatlīdzības lietošanā ir nodots nekustamais īpašums, kas sastāv no zemesgabala vairāk nekā 10 tūkst. m2 platībā un divām ēkām, kuru kopplatība ir 1 756 m2. Objekta vērtība ir aptuveni 83 tūkst. latu, tas ir apmierinošā stāvoklī.

Līgums par nekustamā īpašuma nodošanu paredz, ka visus ar telpu izmantošanu saistītus izdevumus (elektroenerģiju, ūdensapgādi, apkuri, kanalizāciju, sadzīves atkritumu izvešanu, teritorijas tīrīšanu) apmaksās Daugavpils profesionālā skola.

Atgādināsim, ka pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis jau ziņoja, ka tuvākajā laikā sakarā ar projekta īstenošanu pagaidu telpas būs nepieciešamas arī Daugavpils Celtnieku profesionālai vidusskolai.

Jāatzīmē, ka, piemēram, 2010.gada vasarā bijušās 5.pamatskolas ēka analoģiska projekta īstenošanas laikā bija nodota Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola” lietošanā. 2012.gadā ēka tika nodota minētās skolas grāmatvedības uzskaitē, tiek plānots, ka pēc projekta noslēguma daļa skolēnu joprojām mācīsies bijušās 5.pamatskolas ēkā.


Написать комментарий