Daugavpilī ierosina pieņemt grozījumus noteikumiem: darba grupu locekļi pelnīs divreiz vairāk

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējā laikā Daugavpils pilsētas pašvaldībā tiek veidotas dažādas komisijas un darba grupas, kuru locekļi, kā zināms, darbojas ne bez atlīdzības.

Daži darba grupu locekļi, piemēram, Jevgeņijs Carevs un Jurijs Zaicevs vairākkārt pievērsa žurnālistu uzmanību nelielām summām, kuras tiek maksātas darba grupu locekļiem. Beidzot viņu darbu novērtēs: 7.novembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja ierosinājumu grozīt Domes pastāvīgajās komisijās un darba grupās strādājošo speciālistu darba apmaksas kārtību.

Saskaņā ar iepriekšējo kārtību maksimālā summa, kuru varēja saņemt pastāvīgajās komisijās un darba grupās darbojošās amatpersonas, bija 119,60 lati mēnesī (1,30 lati stundā par maksimālām 92 stundām), savukārt tagad atalgojums tiks aprēķināts pēc formulas, kurā likme tiks piesaistīta vidējai mēnešalgai, piemērojot koeficientu 0,5.

Ja iepriekš par darbu grupā amatpersonas mēnesī varēja saņemt 119,60 latus (un tas bija maksimums), tad tagad šī summa pieaugs līdz 237 latiem. Lai saņemtu minēto summu, darba grupas locekļiem būs jāiesniedz darba laika uzskaites saraksti (un, protams, jāatstrādā sarakstos minētais stundu skaits).

Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece paziņoja, ka minētie grozījumi īpaši neietekmēs komisiju locekļu atalgojumu, kuri pastāvīgi strādā Domē un iesniedz attiecīgu dokumentāciju, kas apliecina nostrādātā laika daudzumu. Tomēr pateikt, kādā veidā grozījumi ietekmēs nākamā gada budžetu, patlaban nevar, jo nav iespējams prognozēt, cik daudz darba grupu tiks izveidotas problēmu risināšanai, cik ilgu laiku tās pastāvēs.

Gala lēmumu par grozījumu apstiprināšanu Domes deputāti pieņems 14.novembrī.

Jāpiebilst, ka grozījumi paredz, ka tagad atvaļinājuma pabalstu pašvaldības un pašvaldības iestāžu amatpersonas (darbinieki) saņems tikai gadījumā, ja tam būs paredzēts finansējums, nevis obligātā kārtībā, kā tas bija iepriekš. Tāpat tiek atcelti daži Pašvaldības policijas darbiniekiem, kuri nepilda likumā „Par policiju” atrunātās funkcijas, domātie atvieglojumi.


Написать комментарий