J.Lāčplēsis piedalījās pārrunās ar SIA “Batergo” un izteica pilsētas vadības priekšlikumus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar to, ka Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma lēmumu lauzt ar SIA „Batergo” noslēgto līgumu, un pilsētnieki ar nepacietību gaida solīto apkures maksas samazināšanu, portāls Gorod.lv jautāja pilsētas mēram, kā norit līguma laušanas process un kāpēc mērs nepieņēma vienpersonisku lēmumu par līguma laušanu, bet nolēma to darīt ar deputātu atbalstu, kuru pārliecināšanai bija nepieciešamas vairākas ekspertīzes, kuras tika apmaksātas uz nodokļu maksātāju rēķina.

„Jautājums bija ļoti nozīmīgs, deputātu interese par to bija liela, tādēļ būtu nepareizi laupīt viņiem iespēju izteikt savu viedokli. Tas ir pilsētas attīstības stratēģiskais jautājums, tādēļ tas bija jāizlemj Domes sēdē. Domāju, ka šādi mēs rīkosimies attiecībā uz visiem pilsētas attīstībai svarīgiem jautājumiem”, paziņoja J.Lāčplēsis.

Runājot par līguma laušanu pēc pušu vienošanās (balsojot par šo jautājumu, deputātiem paziņoja, ka sākumā tiks mēģināts panākt šo vienošanos), pilsētas mērs paziņoja, ka aizvadītajā nedēļā viņš tikās ar SIA „Batergo” un juristiem, kuri pārstāv firmas intereses. Tikšanās laikā pilsētas vadība izteica savus priekšlikumus, taču atbildi nesaņēma. Mērs apstiprināja, ka SIA „Batergo” pagaidām nedz piekrita, nedz atteicās lauzt līgumu pēc pušu vienošanās. Tādēļ pastāv iespēja, ka pašvaldībai draud vēl viena tiesas prāva.

Pilsētniekiem atliek cerēt, ka deputātu intereses, kuras minēja pilsētas mērs, tiks ņemtas vērā, un turpmākie lēmumi būs izdevīgi visiem.


Написать комментарий