Brāļiem Dukuriem dubultuzvara Vinterbergā

foto: sporta-klubi.lv
foto: sporta-klubi.lv

Pēc vairāku nedēļu pārtraukuma atsākusies Pasaules kausa izcīņa skeletonā.

Pirmajā Eiropā notiekošajā posmā Vinterbergas trasē Vācijā dubultuzvaru svinēja Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri, kuri aiz sevis atstāja Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Aleksandru Tretjakovu.

No Latvijas sportistiem pirmajā braucienā pirmais trasē devās Tomass Dukurs, kuram bija piektais starta numurs. Tomass startā uzrādīja laiku 4.97 sekundes, tikai par vienu simtdaļu atpaliekot no tobrīdējā līdera Maksima Čudinova, taču pēcāk teju visu laiku bija vadībā – dažu simtdaļu pārsvars līdz trases beigām tika pieaudzēts līdz 29 simtdaļām.

Nākamais trasē devās Martins Dukurs, kurš startā Tomasu apsteidza par 13 simtdaļām un, veicot pārliecinošu braucienu, finišā brāli apsteidza par gandrīz astoņām desmitdaļām (-0.77). Pēc tam brauca amerikānis Metjū Antuāns, kurš ļoti labi veica pirmos trīs posmus Ziemeļamerikā.

Kontrolrezultāti Antuānam bija līdzīgi kā Tomasam, taču finišā amerikānis bija priekšā par sešām simtdaļām. Vēl viens no potenciālajiem favorītiem Aleksandrs Tretjakovs uzstādīja jaunu starta rekordu (4.77), tomēr ļoti ātri zaudēja pārsvaru un krietni atpalika no Martina Dukura, pēc pirmā brauciena netiekot pat labāko trijniekā – ceturtā vieta un astoņas simtdaļas aiz Tomasa Dukura.

Otrajā braucienā Tretjakovs vēlreiz laboja starta rekordu (4.75), taču arī šoreiz pārējais brauciens bija nekvalitatīvāks nekā tiešajiem konkurentiem. Par spīti pārsvara sarukšanai, Tretjakovs tomēr nosargāja vadību pār Džonu Deiliju, taču Tomass Dukurs, kurš pēc pirmā brauciena bija trešais, neatstāja Pasaules kausa līderim nekādas cerības - 21 simtdaļas deficīts trases augšā pārtapa par 34 simtdaļu pārsvaru trases beigās. Amerikānim Antuānam neizdevās atkārtot labo pirmo braucienu, un viņš zaudēja ne tikai Tomasam (+0.39), bet arī Tretjakovam (+0.05), savukārt Martins Dukurs pārsvaru pār vecāko brāli palielināja vēl par trim desmitdaļām - līdz sekundei un 19 simtdaļām.


Написать комментарий