Jau šajā piektdienā daugavpilieši varēs sīkāk uzzināt par projektu „Mēs kopā dzīvojam mūsu valstī”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pavēstīja pilsētas Jaunatnes departamenta jaunatnes lietu vecākā speciāliste Irēna Ivanova, piektdien, 24. janvārī Daugavpils 9. vidusskolas telpās plkst. 16:00 notiks liela sociālā projekta „Mēs kopā dzīvojam mūsu valstī” prezentācija.

Pēc I. Ivanovas vārdiem projekta galvenais mērķis ir dažādu sociālo grupu – bērnu, jauniešu, senioru, jauno ģimeņu, personu ar zemu ienākumu līmeni un nacionālo minoritāšu integrācija vietējās sabiedrības darbībā. Jaunatnes departaments šajā projektā ir stratēģiskais partneris – sniegs palīdzību personāla meklēšanā pasākumu vadīšanai, atbalstīs telpu piešķiršanas veidā, nolasīs savu lekciju, kā arī izdalīs līdzfinansējumu.

Runājot par pasākumiem, kurus plānots realizēt visu 2014. gadu, I. Ivanova atzīmēja, ka katrai mērķa grupai ir paredzēti savi pasākumi. Tā, tiks organizēts latviešu valodas un kultūras vēstures kurss, pēc kura 5 cilvēki varēs bezmaksas naturalizēties. Savukārt seniori varēs piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, piemēram, adīšanas vai origami. Jaunie vecāki speciālos kursos varēs uzzināt par mājsaimniecības pamatiem, kā arī piedalīties sporta pasākumos. Projekta noslēgumā tiks organizēta 5 dienu nometne bērniem.

Protams, sīkāk par to, kā var pieteikties kaut kādam pasākumam un kur jāiesniedz pieteikumus, pastāstīs projekta atklāšanas ceremonijas gaitā.

Jāatzīmē, ka kopumā projektā plānots iesaistīt ne mazāk kā 130 cilvēkus, bet pirmās latviešu valodas nodarbības sāksies jau februārī.


Написать комментарий