Amerikānis izdzēra zāles pret gripu un palika bez ādas

foto: fedpost.ru
foto: fedpost.ru

28 gadus vecais Vašingtonas iedzīvotājs, kuram bija gripas simptomi, izdzēra populāras zāles, pat nenojaušot pie kādām briesmīgām sekām, tas novedīs.

Saskaņā ar tabloīda Daily Mail ziņām, kad Džeisons Rajens juta gripas simptomus – temperatūras paaugstināšanos un sāpes muskuļos, uzreiz izdzēra populāro līdzekli ibuprofēnu, kurš ir ne steroīdu pretiekaisuma preparāts. Drīzumā pēc zāļu lietošanas uz vīrieša ķermeņa sāka parādīties čulgas, bet tādēļ, ka Džeisons arī agrāk lietoja šīs zāles, viņš ar sievu pat nenojauta, kāds ir dīvainās reakcijas iemesls.

„Viņam jau bija izsitumi, kuri atgādināja ēdi, un viņš turpināja dzert ibuprofēnu pēc katrām 4 stundām, – atceras amerikāņa sieva. – Pakāpeniski izsitumi izplatījās uz muguru un kājām, un es sāku saprast, ka tie nav sviedru pūslīši. Mēs nesapratām, kāds ir šo papulu iemesls, tādēļ Džeisons joprojām dzēra zāles, bet nākamajā dienā uz viņa kājām parādījās milzīgas čulgas, kuras atgādināja tenisa bumbiņas”.

Vīrieša sieva izsauca ātro palīdzību, kura nogādāja viņus uz slimnīcu, kurā Rajenam diagnosticēja potenciāli nāvējošu stāvokli: Stīvena Džonsona (SJS) sindromu, kuru izraisīja zāļu dzeršana.

Šī patoloģija, kura ir pazīstama arī kā toksiskā epidermas nekrolīze, ir smaga alerģiska reakcija, kuru raksturo plaši ādas un gļotādu bojājumi. Bieži patoloģiskie elementi saplūst, kā rezultātā notiek epidermas atslāņošanās. Diemžēl Rajenam Stīvena Džonsona sindroms attīstījās pēc šāda scenārija. 

„Kad mēs atbraucām uz slimnīcu, Džeisons atgādināja šausmu filmas varoni: viņam sāka atdalīties ādas gabali. Manu vīru it kā nodīrāja dzīvu, un viņš pastāvīgi kliedza. Sākumā mums neviens nevarēja pateikt, kas notiek. Bet pēc tam, kad Džeisonam uzstādīja diagnozi, es sapratu, ka dotu priekšroku dzirdēt ziņu par vēzi. Saprotiet, man paziņoja, ka viņam praktiski nav izredžu, jo ar šādu diagnozi no trim cilvēkiem izdzīvo tikai viens. Ārsti pateica, ka šajā gadījumā viņi nevar nozīmēt ārstēšanu, jo visam jānotiek savā gaitā”, – skaidro amerikāņa sieva.

Rajens komā pavadīja 9 dienas, pēc tam viņa stāvoklis stabilizējās, un speciālisti sievai apgalvoja, ka briesmas ir garām.
No slimnīcas izrakstītais vīrietis saka, ka praktiski neko neatceras par savu atrašanos ārstniecības iestādē, un pateicas savai sievai par to, ka viņa laikā izsauca ātro palīdzību.            


Темы: , , , , ,
Написать комментарий