LTV saniknojas un pieprasa TV3 pārtraukt nelikumīgi internetā piedāvāt Olimpisko spēļu sižetus

foto: escwebs.net
foto: escwebs.net

Latvijas Televīzija (LTV) pieprasījusi SIA "TV3 Latvia" paskaidrot tās tās rīcību, interneta portālā "www.tvplay.lv" ievietojot un piedāvājot skatītājiem LTV pārraižu materiālus par Ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos, portālu "Delfi" informēja LTV.

Kā skaidro LTV valdes loceklis Sergejs Ņesterovs, tādējādi tiek pārkāpts gan Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums, kas nosaka, ka elektroniskais plašsaziņas līdzeklis nedrīkst iekļaut raidījumos, kas tiek izplatīti pēc pieprasījuma, cita elektroniskā plašsaziņas līdzekļa pārraižu materiālu fragmentus, gan arī Autortiesību likumā noteiktās raidorganizācijas izņēmuma tiesības atļaut vai aizliegt padarīt raidījumu vai tā fiksāciju pieejamu sabiedrībai un raidorganizācijas izņēmuma tiesības saņemt par šīs atļaujas piešķiršanu atlīdzību.

LTV šādas tiesības SIA „TV3 Latvia" un interneta portālam "www.tvplay.lv" nav piešķīrusi.

Tāpēc LTV lūgusi SIA „TV3 Latvia" valdi un iepriekšminētā portāla redakciju paskaidrot, uz kāda pamata interneta portālā ir ievietoti LTV ar autortiesībām vai blakustiesībām aizsargātu darbu fragmenti.

Turklāt, ņemot vērā iepriekšminēto, LTV pieprasa pārtraukt nelikumīgo LTV pārraižu materiālu izmantošanu, kā arī kompensēt LTV tādejādi nodarīto materiālo un morālo kaitējumu

Kā pārliecinājās portāls "Delfi", portālā joprojām ir pieejami sižeti par Soču olimpiskajām spēlēm.


Написать комментарий