KNAB atbilde neapstiprina Daugavpils mēra teikto par līguma laušanu ar SIA „Batergo”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, kārtējo reizi atbildot uz jautājumiem par PAS „Daugavpils siltumtīkli” un SIA „Batergo” noslēgtā līguma par siltumenerģijas iegādi laušanas gaitu, atzīmēja, ka pašvaldība ir iesaistījusies pārrunās ar juristiem un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem par to, kāda stratēģija palīdzētu lauzt līgumu, neciešot zaudējumus.

Tāpat arī Daugavpils pilsētas domes deputāts Jevgeņijs Carevs, kura vadībā darba grupa pētīja minētā līguma laušanas iespējas, ziņoja, ka darba grupa esot strādājusi sadarbībā ar KNAB un izteikusi pieņēmumu, ka konkursa procedūra bijusi nekorekta.

Sakarā ar to, ka KNAB izmeklētā lieta nav pabeigta un informācija par izmeklēšanu netiek izpausta, portāls Gorod.lv griezās KNAB ar jautājumu, vai iestādes kompetencē ir konsultāciju sniegšana par civiltiesiska darījuma līguma laušanas procesu.

KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka parakstītajā atbildē norādīts, ka valsts pārvaldes iestāde darbojas atbilstoši savai kompetencei, nepārsniedzot iestādei ar normatīvajiem aktiem noteiktās pilnvaras. Atsaucoties uz likumdošanas aktiem, KNAB ziņo, ka iestāde pilda likumā noteiktās funkcijas korupcijas novēršanā un apkarošanā, politisko organizāciju (partiju) un to apvienību finansēšanas noteikumu kontrolē, Birojs kontrolē arī likuma „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” izpildi, kā arī citos normatīvajos aktos valsts amatpersonām noteikto papildu ierobežojumu ievērošanu. Tāpat KNAB savas kompetences ietvaros veic pirmstiesas izmeklēšanu, Biroja pilnvarotas amatpersonas izmeklē noziedzīgus nodarījumus, kuri saistīti ar politisku organizāciju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem, kā arī noziedzīgus nodarījumus valsts institūciju dienestā, ja tie ir saistīti ar korupciju.

Ņemot vērā augstākminēto, Birojs paskaidro, ka civiltiesiska darījuma līguma laušanas procesa konsultācijas neietilpst Biroja kompetencē.

Tādējādi izskatās, ka pilsētas mērs ir kaut ko sajaucis vai KNAB priekšnieks nezina, kādas papildu konsultācijas sniedz Biroja darbinieki.
 


Написать комментарий