Joprojām nav izdevies atrast pazudušo Malaizijas pasažieru lidmašīnu

foto: AP/scanpix
foto: AP/scanpix

Neraugoties uz intensīvajiem meklēšanas darbiem, joprojām nav izdevies atrast sestdien pazudušo lidsabiedrības "Malaysia Airlines" lidmašīnu, kas bija ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu un kurā atradās 239 cilvēki, ziņo LETA-REUTERS.

Pirmdien tiek intensīvi pārmeklēti ūdeņi uz dienvidiem no Vjetnamas. Vjetnamas Civilās aviācijas pārvalde svētdien vēlu vakarā paziņoja, ka viena no meklēšanā iesaistītajām lidmašīnām iespējams pamanījusi jūrā pazudušo lidaparātu, bet bijis pārāk tumšs, lai to būtu iespējams apstiprināt.

"Mēs nosūtījām divus kuģus uz vietu, kur (..) objekts tika redzēt, bet kuģi to nespēja atrast," ziņu aģentūrai "Reuters" norādīja admirālis Ngo Van Pats, piebilstot, ka šorīt uz turieni nosūtītas lidmašīnas.

Jaunākā informācija liecina, ka lidmašīna "Boeing 777-200" neilgi pirms pazušanas, iespējams, pagriezusies lidojumam atpakaļ Kualalumpuras virzienā.

No lidmašīnas netika saņemti signāli par tehniskām ķibelēm, neatbilstošiem laikapsākļiem vai citām grūtībām.

Sakari ar lidaparātu pārtrūka brīdī, kad tā atradās netālu no Malaizijas un Vjetnamas gaisu telpu robežas, un tas notika aptuveni stundu kopš lidmašīnas izlidošanas.

Amatpersonas neizslēdz iespējamību, ka lidaparāts ticis nolaupīts. Notikušā apstākļus vēl nav izdevies noskaidrot.

Lidmašīnas meklēšanā iesaistīti vairāk nekā 20 lidaparāti un 40 kuģi no septiņām valstīm.

Lidmašīnā "Boeing 777-200" atradās 227 pasažieri un 18 apkalpes locekļi.

153 no pasažieriem ir Ķīnas pilsoņi, 38 – malaizieši, un septiņi indonēzieši, kā arī seši austrālieši. Lidmašīnā atradās arī četri francūži, trīs amerikāņi, kā arī vairāki citu valstu pilsoņi.

Noskaidrojies, ka divi lidmašīnas pasažieri izmantojuši zagtas pases. Interpola preses pārstāve informēja, ka lidmašīnas un pasažieru dokumentu pārbaudē atklājušās arī citas "aizdomīgas pases", bet uzsvēra, ka vēl ir pāragri runāt par kaut kādus saistību starp zagtajām pasēm un lidmašīnas pazušanu.
 


Написать комментарий