ASV: Lēmumus par Ukrainu var pieņemt tikai ar Ukrainas līdzdalību

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Rezultāti jautājumā par Ukrainu neesot panākti, tā pēc četras stundas garām sarunām ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu norādījis Amerikas Savienoto Valstu valsts sekretārs Džons Kerijs (John Kerry).

Abi diplomāti apsprieduši virkni prasību, ko Krievija izvirzījusi attiecībā uz Ukrainas nākotni: mazākumtautību tiesības, valodas tiesības, neregulāro spēku atbruņošanu, iekļaujošu konstitūcijas reformu, kā arī Ukrainas federalizāciju.

Komentējot Krievijas ieceres, Kerijs atbildējis, ka nekādus lēmumus par Ukrainas nākotni nevar pieņemt bez Kijevas līdzdalības. «Mēs nepieņemsim tādu ceļu, kurā netiek iesaistīta likumīgā Ukrainas valdība,» preses konferencē Parīzē sacījis ASV valsts sekretārs.

Krievijas ārlietu ministrs sarunās atkārtoti un kategoriski noraidījis plānus iebrukt Ukrainā, lai arī pie valsts robežas joprojām izvietots liels karaspēka apjoms un kaujas tehnika.

Kā ziņo BBC, atsevišķā preses konferencē Lavrovs skaidrojis, ka sarunās vienojies ar ASV kolēģi par sadarbību ar Ukrainas valdību, lai tiktu palielinātas krievvalodīgo Ukrainas iedzīvotāju tiesības un tiktu atbruņoti «neregulārie spēki un provokatori».


Написать комментарий