Latvijas afroamerikānis uz Daugavpils teātra skatuves pastāstīs par sarežģītu emigrantu likteni

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, šīs teātra sezonas sākumā Daugavpils teātra valdes loceklis Oļegs Šapošņikovs solīja daudzus pārsteigumus.

Viens no tiem gaida skaitītājus pēdējā aprīļa dienā, kad uz mūsu teātra skatuves gaidāma kārtējā pirmizrāde. Šoreiz tajā piedalīsies Latvijas afroamerikānis Džordžs Stīls.

Tā nebūs viņa pirmā vizīte uz Daugavpili: šā gada februārī Džordžs Stīls ASV Afroamerikāņu vēstures mēneša (Black History Month) ietvaros tikās ar Daugavpils 9.vidusskolas skolēniem un Daugavpils Universitātes studentiem, lai veidotu starpkultūru dialogu.
Kopā ar Džordžu Stīlu izrādē piedalīsies vietējie aktieri Mihails Samodahovs un Egils Viļumovs, kurš ir arī kostīmu mākslinieks.

Jauniestudējuma režisors ir Oļegs Šapošņikovs, tā pamatā – Slavomira Mrožeka luga „Emigranti”. Lugas sižets ir ļoti vienkāršs: divi emigranti Jaungada nakti sagaida zem kāda Parīzes bagāta nama kāpnēm. Kaut kur tālumā rit svešā dzīve, kas ir prieka un laimes pilna, bet viņiem nav nekā.

Šī filozofiska farsa varoņiem nav pat vārdu. Apmaldījušies un vientuļie, viņi sapņo par laimi, par to, ka kādreiz kļūs bagāti un sāks jaunu dzīvi. Viņi stāsta viens otram izdomātus stāstus, lai aizmirstu par skarbo realitāti.

Ārēji viņi ir ļoti dažādi: viens – kādas idejas pārņemts intelektuālis, bet otrs – parasts strādnieks, kurš sapņo par bagātību. Bet pēc būtības viņi ir ļoti līdzīgi.

Jāatzīmē, ka Latvijas afroamerikānis šajā izrādē piedalās jau piecus gadus, tagad to varēs redzēt arī daugavpilieši.
Pirmizrāde notiks trešdien, 30.aprīlī, plkst.18:30. Biļetes cena – no 6,50 līdz 8,50 eiro.


Написать комментарий