Daugavpils teātrī atklāta fotostudijas «Mārīte Art» audzēkņu darbu izstāde

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 6.maijā, Daugavpils teātra foajē tika atklāta fotostudijas „Mārīte Art” pārstāvju darbu izstāde „Foto debija”.

Minētā fotostudija pusgadu darbojas Daugavpils Jauniešu neformālās izglītības centrā. To apmeklē 6 jaunieši, galvenokārt J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas un Krievu vidusskolas-liceja skolēni. Fotogrāfijas pamatus pasniedz jauns, bet pilsētā un ārpus tās pazīstams fotogrāfs Jurijs Berdņikovs.

Viņš pastāstīja portālam Gorod.lv, ka viņa vadītas fotostudijas audzēkņu vidējais vecums ir 16 gadi. Pirmā fotoizstādē J.Berdņikova audzēkņi izstādē piedāvā portretus, ainavas, reklāmas elementus.  

Nav noslēpums, ka fotogrāfam jāprot saskatīt skaistumu ierastajās lietās. Jāatzīst, ka fotostudijas „Mārīte Art” audzēkņiem tas ir izdevies. Viņi pierādīja, ka pat veca šujmašīna var izskatīties neparasti un interesanti.

Izstādes atklāšanā Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis atzīmēja, ka fotogrāfi ir visnopietnākie cilvēki, jo pievērš uzmanību tam, kam parasti cilvēki bieži vien paiet garām. „Prieks, ka mūsu pilsētā jaunieši piedalās pilsētas dzīvē”, norādīja viņš.

Viena no izstādes dalībniecēm – J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas 8.klases skolniece Ērika – paziņoja mūsu portālam, ka fotostudiju sākusi apmeklēt nesen, bet ar fotogrāfiju nodarbojas ilgu laiku un izstādē apskatāmi divi viņas darbi. Ērika ir pārliecināta, ka, lai uztaisītu labu fotogrāfiju, dārga fototehnika nav nepieciešama, pietiek ar fantāziju un vēlmi radoši darboties.

Fotostudijas „Mārīte Art” audzēkņu darbu izstāde Daugavpils teātra otrā stāva foajē būs apskatāma mēneša laikā.



Написать комментарий