Jaceņuks apsolīja amnestiju tiem Slavjanskas separātistiem, kuri padosies

foto: joinfo.ua
foto: joinfo.ua

Federalizācijas piekritēji Ukrainas austrumos, kuri „nav veikuši smagus noziegumus”, tiks amnestēti, paziņoja Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks un aicināja viņus padoties neleģitīmām varas iestādēm. Viņa priekšlikumu neviens nav izmantojis.

Arsēnijs Jaceņuks separātistiem, kuri nolems nolikt ieročus, apsolīja amnestiju. Turklāt viņš paziņoja, ka tos, kuri šauj pa mierīgajiem iedzīvotājiem, jāsoda, ziņo ria.ru, atsaucoties uz Ukrainas informācijas aģentūru UNIAN.

„Mēs vēršamies pie tiem, kuri šodien atrodas Slavjanskā: nekavējoties nododiet ieročus, atbrīvojiet ēkas, padodieties varas iestādēm. Tie, kuri nepielietoja ieročus pret mierīgajiem iedzīvotājiem, tie, kuri neveica smagus noziegumus – visi tiks amnestēti. Tādējādi mēs nodrošināsim godīgas un caurspīdīgas vēlēšanas”, – tiek citēti Jaceņuka vārdi. 

Tomēr neskatoties uz šiem aicinājumiem, pašaizsardzības vienību locekļi Ukrainas austrumos, spriežot pēc visa, netic Kijevas varai un nav gatavi nolikt ieročus, – ziņo vz.ru.

Starp citu, nesen arī Ukrainas militāristi atbildēja „misteram Jaceņukam”.

Interneta tīklā parādījās video aicinājums, kurš domājams ir ierakstīts Mariupolē, Ukrainas premjeram Arsēnijam Jaceņukam. Tajā militāristi sūdzas par zemo algu un piedraud „pagriezt kolonnu” pret Kijevas varu.

„Mister Jaceņuk and kompani, liels paldies jums par darba algu 1 300 grivnu apmērā (apmēram 111 dolāru - vz.ru piezīme) par diviem mēnešiem. Novēlu jums to pašu, ko es esmu dzirdējis no saviem brāļiem un māsām”, – paziņoja karavīrs.

„Ticiet man, man ir kauns, – viņš sacīja un piebilda: „Jūs mani dzirdat? Padomājiet, mēs varam pagriezt kolonnu pret jums. Āmen”.  


Написать комментарий