Brīvdienas Daugavpilī: Hip-hop kultūras festivāls, Meža draugu skola muzejā un jubilejas „Augšdaugava” 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šīs brīvdienas būs īpaši bagātas ar dažādiem kultūras un sporta notikumiem, kurus obligāti jāapmeklē visiem, kuri šajās karstajās dienās paliks Daugavpilī.

Sestdien, 24. maijā tieši pusdienlaikā mūsu pilsētā sesto reizi sāksies ielu kultūras festivāls Urbanstyle 2014, kurā piedalīsies Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Rumānijas un Latvijas pārstāvji.

Uz lielās skatuves pie Ledus halles skatītājus gaida sacensības, spilgti deju šovi, ekstremāli triki, flešmobs, televīzijas tilts ar Rumāniju un Poliju. Turklāt festivāla apmeklētāji varēs vērot pirmo Daugavpils ielu basketbola čempionāta etapu, grariti meistaru darbu un piedalīties ielu vingrošanas sacensībās.

Pirmo reizi visi dažāda vecuma festivāla dalībnieki varēs skriet 1,5 km maratonu. Tas sāksies pie Valsts ieņēmumu dienesta ēkas (Rīgas ielā 4/6), bet finišēs pie Daugavpils Ledus halles. Maratona dalībnieki šādā veidā ne tikai atbalstīs veselīgu dzīvesveidu, bet tiks arī apbalvoti ar piemiņas medaļām, ja varēs pārvarēt distanci 20 minūtēs.

Ielu kultūras festivāls Daugavpils Centrālajā parkā turpināsies līdz vakaram.

Kā jau tika ziņots, šogad tautas daiļrades festivāls „Augšdaugava” svinēs 20 gadu jubileju. Svētdien, 25. maijā tas tiks atklāts ar dievkalpojumu Spruktu baznīcā, pēc tam pārvietosies uz Slutišķu sādžu, kur plkst. 12:00 sāksies festivāla pamatprogramma un notiks izstādes, strādās radošās un informatīvās darbnīcas, notiks amatnieku demonstrējumi, vietējās produkcijas gadatirgus un vēl daudz interesanta. Šis jubilejas festivāls „Augšdaugava” notiks trīs ievērojumu notikumu zīmē.

Pirmkārt, tā ir lielā musturdeķa veidošana, kura sākās 2011. gadā Naujenes novadpētniecības muzejā. Katrs apmeklētājs var dot savu ieguldījumu šajā labajā darbā, ieiet vēsturē un Ginesa rekordu grāmatā, iepriekš izgatavojot no krāsainiem diegiem jebkurā tehnikā (ar adāmadatām, ar tamboradatu vai makramē tehnikā) 10x10 vai 20x20 cm lielu fragmentu.

Par otro nozīmīgo notikumu kļūs Markovas izziņas takas un Markovas pilskalna izveidošanas jubileja. Cilvēki, kuri tos izveidoja un attīstīja, kļūs par svētku goda viesiem.

Ierastajā „Augšdaugava 2014” rakstā šogad iekļausies arī Eiropas motīvi, jo Eiropas projekta „Veco pilsētu tēla atjaunošana” realizācijas ietvaros par svētku dalībniekiem kļūs Maltas folkloras grupa „Aurora”, Itālijas tautas deju kolektīvs un Lietuvas tautas mūzikas kapela „Čir-vir-vyrai”.

Sīkāka visu pasākumu programma ir šeit.

Svētdien, 25. maijā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks kārtējā Ģimenes diena, kurā visi dalībnieki varēs apmeklēt visas izstāžu zāles par simbolisku cenu – 1,42 eiro neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.

Šī diena sāksies plkst. 13:00 un palīdzēs mūsu pilsētniekiem iegūt noderīgas zināšanas Meža draugu skolā, lai nekādi nepatīkami pārsteigumi un tikšanās nesabojātu viņiem atpūtu dabā.

To palīdzēs izdarīt Latgales zoodārza direktors, bioloģijas doktors Mihails Pupiņš, kurš pastāstīs, kā pazīt bīstamus un nekaitīgus meža iemītniekus, kas jādara neparedzētās situācijās un kā uzvesties, lai ģimenes atpūtu dabā atcerētos tikai no pozitīvās puses.


Написать комментарий

1,5 km maratons??? Žurnālists, laikam, pilnīgs analfabēts...