Pēc Zolitūdes traģēdijas dzīvokļi Pārdaugavā kļuvuši pat dārgāki

foto: normativ.by
foto: normativ.by

Ne pērnruden sagruvušais „Maxima” veikals Zolitūdē, ne šopavasar Imantas iedzīvotājus biedējošais pedofils nav cilvēkus atbaidījis savu dzīvesvietu meklēt tieši šajos Pārdaugavas rajonus.

Interesanti, ka tieši Zolitūde ir viena no visiekārojamākajām dzīvesvietām Latvijas galvaspilsētā.

Nekustamo īpašumu kompānijas „Arco Real Estate” tirgus apskats liecina, ka Rīgā sērijveida dzīvokļu vidējā cena par kvadrātmetru maijā bija 634 eiro. Zolitūdē un Imantā tā bija ievērojami augstāka: Imantā – 671, bet Zolitūdē – 682 eiro. Te jāpiebilst, ka vel dārgāki dzīvokļi nekā Zolitūdē bija tikai Teikā (811 eiro/m2) un Purvciemā (684 eiro/m2). Viszemākās dzīvokļu pārdošanas cenas Rīgā bija Bolderājā (454 eiro/m2), Vecmīlgrāvī (532 eiro/m2) un Ķengaragā (570 eiro/m2). Šie sausie statistikas dati liecina, ka notikušās traģēdijas Zolitūdē un Imantā cilvēkus nav atturējušas no nodoma apmesties šajos pēc būtības prestižajos Rīgas Pārdaugavas guļamrajonos. Kopš janvāra dzīvokļu cenas Imantā pieaugušas par 6,1%, bet Zolitūdē par 2,7%.

To apliecina arī „Arco Real Estate” valdes loceklis un vērtēšanas nodaļas vadītājs Māris Laukalējs. Viņš Kasjauns.lv teica: „Tīri statistiski nekas neliecina par tirgus vai cenu kritumu nekustamā īpašuma tirgū Imantā un Zolitūdē. Ja tas ir kāds psiholoģisks moments, tad par to ir jāprasa vietējiem mākleriem.”

Te jāpiebilst, ka pagājušā gada decembrī salīdzinot ar novembri, uzreiz pēc Zolitūdes traģēdijas, Zolitūdē dzīvokļu cenas pieauga par 0,7% - tas ir, no 659 uz 663 eiro par kvadrātmetru. Tas pats jāsaka arī par Imantu. Pēc tam, kad martā izskanēja runas, ka Imantā uzdarbojās pedofils, aprīlī dzīvokļu cenas Imantā pieauga no 659 līdz 662 eiro kvadrātmetrā jeb par 0,5 %.

Nekustamo īpašumu kompānijas „Latio” Imantas nodaļas vadītāja Inese Krieva Kasjauns.lv pastāstīja: „Ne Zolitūdes traģēdija, ne notikumi Imantā nav atstājuši tiešu iespaidu uz šo rajonu nekustamā īpašuma tirgu – pieprasījums gan pēc mājokļu īres, gan pēc iegādes ir tāds pats, kā agrāk. Pircēju interese Zolitūdē un Imantā atspoguļo kopējās tendences Rīgā – gada sākumā tirgus aktivitāte pat nedaudz pieauga, vērojama arī lielāka cilvēku interese par dzīvokļu iegādi jaunajos projektos. Šajās Pārdaugavas apkaimēs ir arī salīdzinoši liels studentu pieprasījums pēc dzīvokļu īres, jo netālu ir vairākas augstskolas.”


Написать комментарий